Au venit cu copiii la Poarta Sărutului pentru a se căsători de Revelion!

35

Opt cupluri care s-au căsătorit în noaptea de Revelion la Poarta Sărutului nu vor uita prea curând aceste momente, mai ales că la jumătate dintre proaspetele familii, mirii au venit împreună cu copii pe care îi au deja de câțiva ani. Tinerii îndrăgostiți sunt de fapt persoane adulte care până acum au trăit în concubinaj, iar acum au decis să își jure iubire veșnică și în fața copiilor pe care îi au împreună.
Unul dintre cupluri chiar a recunoscut că sunt împreună de 15 ani și că au doi copii pe care sunt foarte bucuroși să îi crească împreună și de acum încolo. Cu sau fără vechime, mirii au spus “DA” cu o voce destul de stinsă la întrebarea dacă își iau în căsătorie partenerul, primarul Marcel Romanescu fiind nevoit să întrebe la un moment dat, în glumă, dacă este cumva defect microfonul. Primul cuplu căsătorit de edil a fost cel format din Mircea Caragea și Gabriela Lăzăroiu, după care au urmat celelalte șapte perechi. Pentru prima dată de când au loc astfel de căsătorii în noaptea de Revelion, Marcel Romanescu a trebuit să oficieze și o căsătorie dublă pentru doi verișori. Fiecare a venit cu aleasa inimii și fiecare a fost însoțit și de copii pe care îi are deja. Nașă la ambele cupluri a fost femeia de afaceri Lucreția Pârvulescu. Împreună cu soțul său, Dumitru Pârvulescu, aceasta le-a urat casă de piatră mirilor și i-a asigurat pe fiecare în parte de susținerea de care au nevoie în viață. “E nuntă dublă. E un eveniment deosebit și pentru ei și pentru noi. Nu știu cine e de vină că sunt amândoi verișorii în fața Porții Sărutului în acest moment. Cred că Brâncuși, destinul…”, a spus nașa celor doi miri.
Cele patru cupluri care au deja copii și sunt familii în toată regula s-au bucurat cel mai mult că și-au putut oficializa în sfârșit relația. Unul dintre cupluri a avut chiar copilașii în brațe, un băiețel și o fetiță care, îmbrăcați bine, au stat cuminți și au așteptat până când mami și tati au spus “DA”. “De trei ani suntem împreună. Eu sunt din Târgu Jiu, iar soția e din Bârlad. Avem un băiețel și o fetiță, ea fiind cea mai mică. E o diferență de vreun an și ceva între ei, iar acum an decis să ne oficializăm relația și să avem și actele puse în regulă”, a spus Ion Popescu. Soția acestuia, Roxana, a recunoscut că la Poarta Sărutului a fost sărutată pentru prima dată de cel cu care și-a unit destinul și acum a fost extrem de bucuroasă că a devenit doamna Popescu. “Aici ne-am sărutat prima dată și am zis să ne căsătorim tot aici. M-a cucerit cu șarmul lui personal, cu sinceritatea de care a dat dovadă, iar acum iată-ne împreună și în acte”, a spus mireasa.
Pentru Marcel Romanescu oficierea căsătoriilor a fost o misiune mult mai simplă decât în alți ani. Cuplurile au fost mai puține, iar vremea a fost una mult mai bună în comparație cu anii în care era foarte ger sau multă ceață. “Putem considera că e o premieră faptul că mai multe cupluri au venit cu copilașii la cununie. Mă bucur că o parte din aceste familii au decis să își oficialieze relația. Eu cred că sunt copii celor doi membri ai familiei cei pe care i-am văzut aici. E o dovadă de maturitate din partea și e un lucru extraordinar că au decis să facă un asemenea pas. Mă bucură și faptul că avem în continuare cupluri din țară care au decis să se deplaseze la Târgu Jiu pentru oficializarea căsătoriei. Sperăm ca anul viitor să fie mai multe cupluri. Am avut mai multe cupluri care s-au interesat de aceste căsătorii, dar care, până la urmă, nu s-au mai înscris. Vom face în așa fel încât să popularizăm mai bine acest eveniment și anul viitor să avem mai multe căsătorii la Poarta Sărutului”, a menționat primarul Marcel Romanescu.
Fiecare cuplu a avut de achitat o taxă de 500 de lei în schimbul căreia a avut asigurată ceremonia specială de la Poarta Sărutului, dar și un buchet de flori, o șampanie și un tort făcut la una din cele mai bune cofetării din municipiu. După semnarea actelor în foișorul din apropierea Porții Sărutului mirii au mers acasă sau la restaurant pentru a petrece cu cei dragi până în zori fericitul eveniment.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here