Au venit banii pentru centrele de permanenţă

131

În această perioadă se fac plăţile către cele 15 centre de permanenţă de pe raza judeţului nostru. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a primit 220.000 lei pentru cheltuielile centrelor de permanenţă, din luna decembrie.

Pe raza judeţului nostru funcţionează 15 centre de permanenţă. Acestea sunt în localităţile: Samarineşti, Cătunele, Mătăsari, Peştişani, Logreşti, Turburea, Prigoria, Târgu-Jiu – trei centre, Tismana, Crasna, Bumbeşti-Jiu, Bâlteni şi Târgu-Cărbuneşti. La peste două miliarde de lei vechi se ridică cheltuielile lunare ale acestor centre. Banii vin de la Ministerul Sănătăţii, la CJAS, ulterior ajungând la personalul angajat în centrele de permanenţă. Pentru luna decembrie, costurile centrelor se ridică la 220.000 lei. Plăţile vor fi făcute la timp. „Banii pentru centrele de permanenţă au venit. Este vorba de 220.000 de lei, plăţile făcându-se pe data de 30 ianuarie, pentru luna decembrie 2012”, a confirmat Daniel Şurlea, directorul adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.
În localităţile unde sunt centre de permanenţă va fi asigurată asistenţă medicală de către medicii de familie gorjeni începând cu prima zi a săptămânii şi până vineri, între orele 15:00-08:00. Şi în zilele de sâmbătă şi duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se va efectua în intervalul 08:00-08:00, a doua zi. Cuantumul sumelor primite de către cadrele medicale pentru activitatea desfăşurată în cadrul centrelor de permanenţă se face în funcţie de numărul orelor lucrate. Spre exemplu, pentru medici contravaloarea unei ore lucrate este de 12,8 lei, iar pentru asistente este de 8 lei. În plus, medicul coordonator mai primeşte 15% pentru activitatea de coordonare, iar dacă centrul de permanenţă este organizat în cadrul unui cabinet medical privat, medicul respectiv, care deţine cabinetul, primeşte încă 6,4 lei pe oră, pentru acoperirea cheltuielilor administrative.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here