Au pus în pericol siguranţa feroviară

193

FURT CFRDoi gorjeni, N.C., de 40 ani din comuna Aninoasa şi P.M., de 21 ani din comuna Brăneşti au pus in pericol siguranţa feroviară. Aceştia sunt suspectaţi de comiterea infracţiunilor de distrugere de instalaţii de semnalizare feroviară şi sustragere de componente ale căii ferate.

Poliţiştii din cadrul Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Gorj au dispus reţinerea pentru 24 de ore, a doi bărbaţi, suspectaţi de comiterea infracţiunilor de distrugere de instalaţii de semnalizare feroviară şi sustragere de componente ale căii ferate.

Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit că suspecţii, N.C., de 40 ani din comuna Aninoasa, şi P.M., de 21 ani din comuna Brăneşti, au mers în ziua de 13 martie 2011, la capătul “Y” al Staţiei C.F.R. Turceni, iar aici, au demontat şi sustras de la instalaţiile de semnalizare, un număr de 11 capace din fontă, respectiv 9 capace de picheţi mufă tip UI şi 2 capace distribuitori CD 749. Suspectul N. C., din comuna Aninoasa nu este la prima abatere de acest fel. El mai este cercetat într-un alt dosar pentru comiterea infracţiunii de furt. Pentru că printre bunurile sustrase de cei doi hoţi se aflau şi instalaţii de semnalizare, a fost pusă în pericol siguranţa feroviară. Astfel, mai multe trenuri au avut întârziere. Componentele de cale ferată sustrase, evaluate la suma de 2 100 lei, au fost valorificate de suspecţi la un centru de colectare a fierului vechi din oraşul Turceni. Bunurile au fost recuperate şi restituite unităţii prejudiciate. Din cercetări, a rezultat faptul că suspecţii au demontat şi sustras mai multe elemente de semnalizare a căii ferate. Ulterior aceste componente le-au valorificat la un centru de colectare a fierului vechi de unde au fost recuperate de către poliţişti şi restituite unităţii prejudiciate, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj. Cei doi suspecţi au fost reţinuţi pe timp de 24 de ore, de poliţişti ai Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Gorj, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Poliţiştii Transportului Feroviar i-au prezentat ieri pe suspecţi cu propunere de arestare preventivă, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here