Au plecat neconsultaţi şi nervoşi, Pacienţii programaţi la Neurologie în Policlinică, refuzaţi de Căliman

552

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a ajuns din nou în atenţia presei. Joi dimineaţa, mai mulţi pacienţi care aşteptau să fie consultaţi la Neorologie, în Policlinică, s-au revoltat pentru că neurologul Cristina Căliman a refuzat să îi consulte. Medicul şi-a motivat atitudinea în faţa jurnaliştilor precizând că nu are contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Pe de altă parte, actualul director medical al SJU, Vasile Stănculete, o contrazice pe doctoriţa Căliman, spunând că avea contract cu Casa chiar din dimineaţa respectivei zile. Afirmaţiile lui Stănculete au fost confirmate şi de conducerea CJAS Gorj.
Un nou scandal s-a iscat la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. De această dată, problema a apărut în Policlinică, mai exact la cabinetul de Neurologie. Mai mulţi pacienţi, care aveau programări de la începutul anului, aşteptau să fie consultaţi. Medicul care ar fi trebuit să se ocupe de ei este Cristina Căliman, fost director medical al SJU. Pacienţii au fost refuzaţi de aceasta, astfel că spiritele s-au încins destul de repede. Ajunşi la faţa locului, jurnaliştii au aflat de la neurologul Căliman care a fost motivul refuzului său. „Contractul meu a fost suspendat pe perioada cât am fost director medical şi în mod normal spitalul trebuia să îmi facă contract cu Casa. Este treaba spitalului să mă bage în contract cu Casa. În momentul în care sunt trimisă pe Policlincă având semnăturile a trei şefi pe linie ierarhică: medic şef-secţie, director medical şi manager, nu este treaba mea să verific dacă am sau nu contract cu Casa”, a explicat Căliman.
În plus, fostul director medical al SJU a mai precizat că a avut neplăcuta surpriză de a prescrie reţete, destul de valoroase, care au fost refuzate de farmacii, tocmai pe motiv că ea nu avea contract cu CJAS. „Nu mi-au primit reţetele la farmacie. Am dat o reţetă de 13 milioane şi una de 10 milioane şi cineva s-a dus la trei farmacii şi nu figuram la niciuna”, a subliniat medicul neurolog Cristina Căliman.

Stănculete: „Doamna Căliman nu vrea să lucreze”
Contractul  cu CJAS Gorj al Cristinei Căliman a fost suspendat pe perioada cât aceasta a fost director medical al Spitalului, ea revenind la cabinet pe 1 aprilie. Conducerea SJU a făcut demersurile necesare pentru a intra în relaţie contractuală, ceea ce s-a şi întâmplat, fapt pentru care actualul director medical, Vasile Stănculete, spune că „doamna Căliman nu vrea să lucreze. Contractul s-a semnat în dimineaţa asta. Doamna dr. Zegrean i-a făcut un program pentru reîntoarcerea pe secţie, dar dumneaei găseşte mereu nod în papură. Pacienţii au de suferit pentru că dumneaei nu vrea să lucreze. Pe mine m-a sunat de dimineaţă şefa de secţie că mereu îi bagă beţe în roate şi dna dr. Zegrean este hotărâtă să îi facă referat şi să o bage în comisia de disciplină”.
Afirmaţiile lui Vasile Stănculete sunt confirmate de conducerea Casei Judeţene de Sănătate Gorj. „În această dimineaţă (n.r.: joi, 3 aprilie) a ajuns la noi o adresă de la SJU, cu data de ieri. S-au introdus în calculator datele şi din acest moment poate să elibereze reţete; s-a transmis şi către farmacii. Nu cred că trebuia să se ajungă aici pentru că doamna doctor a fost director medical şi ştie că de la momentul transmiterii de adrese şi până la contractul efectiv semnat poate dura o zi-două, dar acest lucru nu înseamnă că nu poate lucra pe cabinet”, a menţionat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.
Vasile Stanculete, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a anunţat că medicul Căliman va fi cercetat disciplinar.
Cu toate acestea, pacienţii nu au fost deloc mulţumiţi de ceea ce se întâmplă la nivelul unităţii, cu atât mai mult cu cât ei aveau programări încă de acum câteva săptămâni.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here