Au pierdut locul 1 pe final! Pandurii – CFR Cluj: 1-1

274

După rezultate diferite în Cupa Ligii, Pandurii şi CFR Cluj s-au întors în campionat pentru unul dintre duelurile tari ale etapei. Gorjenii doreau să-şi consolideze poziţia în clasament, în timp ce ardelenii îşi propuneau să ajungă pe linia de plutire după ce au pornit în noul sezon cu 6 puncte mai puţin.

Filmul meciului:
Petre Grigoraş l-a aruncat în luptă pe Lucian Sânmărtean din primul minut, dar în debutul meciului iniţiativa le-a aparţinut oaspeţilor. Juan Carlos a ratat prima mare oportunitate în minutul 6, după o eroare a lui Bunoza, iar în minutul 15, Cristian Lopez nu a nimerit poarta din centrul careului. Pandurii au echilibrat jocul, pasele noului “decar” al gorjenilor au început să funcţioneze,dar în minutul 23 Ţucudean, scăpat pe flanc, nu l-a putut învinge pe Mincă. Pâna în pauză, cele două echipe s-au anulat reciproc la mijlocul terenului, iar tabela a rămas neschimbată. Jucătorii gazdelor au început mai decişi partea a doua a jocului. În minutul 60, Vali Munteanu a dejucat pasul feroviarilor la offside, a căzut în careul advers după un dribling, dar arbitrul Avram a considerat că a simulat. Acelaşi Vali Munteanu a reuşit încă o acţiune bună peste numai două minute, când l-a găsit pe Voiculeţ demarcat, dar şutul celui din urmă a fost scos de Mincă. Cu 15 minute înainte de final, Filip Mrzljak şi-a depus candidatura pentru golul campionatului cu o bombă de la peste 30 de metri. Treziţi din palme, clujenii au replicat la numai câteva minute, iar Lopez a înscris cu capul dintre doi apărători ai gorjenilor. S-a încheiat 1-1, iar “minerii” au bifat cel de-al doilea meci consecutiv fără victorie şi au ratat şansa de a recăpăta, măcar pentru o zi, fotoliul de lideri.

Petre Grigoraş: “Ne-am dorit foarte mult să câştigăm această partidă, veneam după o eliminare din Cupa Ligii şi în campionat am fi vrut să câştigăm, să acumulăm 10 puncte. Ar fi fost un început perfect. Atât timp cât reuşeşti totuşi să înscrii un gol, printr-o execuţie superbă a lui Filip, şi să primeşti un gol din fază fixă, cu toată echipa în careu, e destul de neplăcut. Vom analiza şi sper ca aceste lucruri să nu se mai întâmple. Sunt convins că jucătorii au avut dorinţă mare să câştige, din păcate poate nici starea lor psihică şi fizică nu a fost una extraordinară. Se mai întâmplă în fotbal să ai şi zile mai proaste, să nu fii lucid şi să iei decizii mai proaste în momente importante. Asta am făcut noi”.
Ovidiu Herea: “De când am început sezonul am jucat numai din 3 în 3 zile, am stat 10 zile plecaţi. Ne-am întors o zi acasă, iar am plecat la Severin. Jucăm şi la temperaturi foarte ridicate şi astăzi a fost cald, dar nu avem ce face, trebuie să ne adaptăm. Trebuie să trecem peste această perioadă foarte grea şi trebuie să mergem înainte. Încă nu sunt relaţii de joc s-a văzut şi astăzi, nu ne cunoaştem foarte bine, au venit mulţi jucători noi la începutul sezonului”.

Lucian Sânmărtean: “Un rezultat echitabil, după joc şi ocazii, dar cu puţină atenţie la acea fază fixă puteam să scoatem un rezultat foarte bun pentru noi. Este un grup cu jucători foarte buni, cu băieţi foarte buni şi integrarea în acest grup s-a făcut foarte uşor”.

Vasile Miriuţă: “Un meci greu şi cred că la sfârşitul celor 90 de minute este un punct meritat. Au fost momente când am controlat jocul, mai ales în prima repriză. E normal, ne-am aşteptat să vină peste noi în a doua parte. Sunt mulţumit de cum a jucat echipa, am avut săptămâna asta trei jocuri. Am alergat, am fost agresivi, am arătat determinare”.

S-a modificat ziua partidei cu Steaua
Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că a modificat programul etapei a VI-a din Liga 1, ca urmare a solicitării Federaţiei Române de Fotbal. Unele meciuri au fost reprogramate pentru a oferi mai mult timp de pregătire echipei naţionale în vederea jocului din preliminarii cu selecţionata Muntenegrului, programat pe data de 4 septembrie.
Conform noului program anunţat, meciul dintre Pandurii şi Steaua a fost devansat cu o zi şi se va disputa sâmbătă, 27 august, de la ora 21.00.

CS Pandurii Târgu Jiu — CFR 1907 Cluj-Napoca 1-1 (0-0)
Stadion „Municipal” — Drobeta-Turnu Severin
Spectatori: 1500
Au marcat: Filip Mrzljak (75’), Cristian Lopez (80’)
Pandurii: Lazar – Unguruşan, Piţian, Bunoza, Vasiljevic – Obodo, Sânmărtean (Mrzljak 63`) – Munteanu (Trifu 69`), Voiculeţ (Răuţă 85`), Herea – Ţucudean. Antrenor: Petre Grigoraş.
CFR: Mincă – Tiago Lopes, Larei, A. Mureşan, Peteleu – Petrucci, Ruiz (Hodgyai 71`) – Nouvier (Neagu 66`), Al. Păun, Nascimento – Cristian Lopez (Horj 85`). Antrenor: Vasile Miriuţă.
Arbitrii: Marius Avram; arbitri asistenți: Mircea Orbuleț, Andrei Constantinescu
Cătălin Pasăre

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here