Au picat concursul pentru postul de secretar de comună. Note rușinoase!

4469
SANYO DIGITAL CAMERA

Concurs reluat la Primăria Urdari pentru ocuparea postului de secretar general. Cei doi candidați care s-au înscris la examenul organizat luna trecută au picat cu brio proba scrisă. Unul dintre participanți nu a reușit să ia nici măcar nota 3. Primăria are nevoie de un om bine pregătit, secretarul general fiind cel care avizează proiectele de hotărâri şi contrasemnează pentru legalitate dispozițiile primarului și hotărârile consiliului local.

Concursul pentru ocuparea funcţiei de conducere vacante de secretar general al comunei Urdari va fi organizat în luna septembrie.
Proba scrisă a fost programată pentru data de 8 septembrie, iar interviul va avea loc patru zile mai târziu. Concursul se desfășoară la sediul Primăriei comunei Urdari.
Dosarele de înscriere se depun până pe data de 29 august, inclusiv.

Condiții
La concurs pot participa candidații care au absolvit facultatea de ştiinţe juridice, administrative sau stiinţe politice, au un master în domeniul administraţiei publice, managament ori în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice și au cel puțin cinci ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei de secretar general.
Din comisia de concurs vor face parte și secretarii generali ai primăriilor Turceni și Plopșoru.

Post greu de ocupat
Postul a fost scos la concurs și luna trecută, însă nu a fost ocupat. Cei doi candidați care au participat la proba scrisă au luat note mai mici de 7, pragul minim de promovare. Ambii candidați au fost declarați respinși, unul fiind notat cu 27,5 puncte, iar celălalt cu 50,6 puncte.
Rolul unui secretar general de primărie este foarte important.
Pe lângă faptul că sunt garanți ai legalității în administrația publică locală, secretarii generali ai comunelor şi cei ai oraşelor unde nu funcţionează birouri ale notarilor publici îndeplinesc, la cererea părţilor, următoarele acte notariale: legalizarea semnăturilor de pe înscrisurile prezentate de părţi, în vederea acordării de către autorităţile administraţiei publice locale de la nivelul comunelor şi oraşelor a beneficiilor de asistenţă socială şi/sau serviciilor sociale și legalizarea copiilor de pe înscrisurile prezentate de părţi, cu excepţia înscrisurilor sub semnătură privată.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here