Au jignit fotbalul!

288

Pandurii promitea înaintea meciului cu Ceahlăul că va regăsi curând calea spre fotbalul-spectacol. Premisele erau unele favorabile, adversarul venind de pe ultima poziție a clasamentului, însă rezultatul a fost unul care i-a izgonit pe oficiali din loje înaintea finalului de joc, iar spectatorii și-au menținut pozițiile în tribune doar pentru a-și striga nemulțumirea.

Căutând victoria care să rupă blestemul rezultatelor proaste din ultima vreme ale Pandurilor, Grigoraș a schimbat sistemul și a aliniat în meciul cu Ceahlăul un unsprezece de start sub forma unui 4-1-4-1 cu Breeveld la închidere, ales în dauna lui Anton pentru că antrenorul a considerat că olandezul dorit de Steaua poate da viteză acțiunilor pandure. Grig s-a înșelat, însă nu doar în privința închizătorului, ci și a mijlocașilor de bandă și, mai ales, a fundașilor. Elton a fost primul care l-a pus în pericol pe Stanca cu un assist pentru un adversar, însă acesta a fost blând cu goalkeeper-ul gorjenilor trimițând peste poartă în al doilea minut al partidei. Pandurii n-au recepționat semnalul și au continuat să joace fără vlagă și parcă și fără dorință, ceea ce i-a făcut pe oaspeți să prindă curaj și să paseze curajos. Prima ocazie importantă pentru gorjeni a venit abia în minutul 27, dar lovitura de cap a lui Răduț a fost scoasă în corner de Calancea, moldoveanul din poarta Ceahlăului având un meci nesperat de ușor la Târgu Jiu, următoarea fază la poarta sa consemnându-se abia în prelungirile primei reprize, când șutul lui Nistor a fost deviat de un nemțean în corner.

Chin și jale
După ce Răduț, cel mai activ pandur, a trimis în minutul 57 o lovitură de cap, fără succes însă, spre poarta Ceahlăului, Dumitraș a sancționat jocul lipsit de consistență al Pandurilor umilindu-i pe rând pe Nicoară, Momcilovic și Christou pentru a marca cu un șut din interiorul careului. Era minutul 62 și timp suficient, pentru o echipă care vrea și poate, să întoarcă rezultatul. Dar rezultatul a rămas încremenit pe tabelă până la final chiar dacă Grigoraș a simțit că nu mai are ce pierde și a mișcat ofensiv mizând pe un 3-5-2 care a fost la un pas să dea proporții scorului în minutul 70, când un contraatac 4 contra 2 al Ceahlăului a fost blocat in-extremis de Ungurușan. Ofensiva pandură a însemnat, în ultima jumătate de oră de joc, doar două lovituri libere din preajma careului, ambele irosite, Nistor și Roman nereușind să prindă spațiul porții.

La limita răbdării
Încet, dar sigur, Pandurii redevine o echipă de pluton, cu joc stereotip, fără strălucire și fără eficiență. Suporterii vin în număr tot mai mic la stadion, iar lipsa rezultatelor nu îi lasă fără reacție. De multe ori răbdători, de această dată au simțit că și răbdarea are limite și au taxat vehement jocul penibil al celor pe care, nu demult, îi adulau, aproape aceeași care jucau acum un an învingând pe Hapoel Tel Aviv sau Braga în Europa League. Vocea tribunei, vor sau nu unii să o ia în calcul, este un barometru destul de fidel al unei stări de fapt ce este departe de normalul ce ar face-o să fie mai îngăduitoare. Acum a strigat după vechiul președinte, mai târziu ar putea cere și un alt antrenor. Până una-alta, Grigoraș pare a mai avea din capitalul de încredere câștigat în primul mandat. Cel puțin pentru o vreme…
„E greu de suportat o astfel de umilință. Personal, niciodată în carieră, nu am pierdut niciun joc atât de lamentabil. Nu m-aș fi gândit niciodată că ne vom prezenta cum ne-am prezentat. E greu de explicat așa ceva… E normal să fim toți puși la pământ, din toate punctele de vedere, pentru că inclusiv noi, cei din conducerea tehnică, am participat la această catastrofă. Cred că trebuie să mai existe și alte cuvinte, la fel de jignitoare la adresa noastră și a evoluției noastre. Am avut o evoluție ștearsă din minutul 1 până în minutul 90. Asta e marea problemă, e una generală. Teamă, lipsă de responsabilitate, lipsă de implicare, jucat numai cu spatele la poartă, pasat numai în spate și în lateral, fără pressing, fără absolut nimic. Căutăm alte motive, nu pe cele pe care le invocam eu și care credeam că sunt cauzele principale. Dacă jucam la 50% din potențial, era alt rezultat. Dar am jucat la 5%…”, Petre Grigoraș, antrenor Pandurii Târgu Jiu.

Pandurii Târgu Jiu – Ceahlăul Piatra Neamț 0-1 (0-0)
Stadion „Municipal”, Târgu Jiu, spectatori: 2.000
A marcat: Dumitraș (min. 62)
Pandurii: Stanca – Ungurușan, Elton, Christou (min. 68 Shalaj), Momcilovic – Breeveld – Buleică (min. 71 Iorga), Nistor, Răduț, Nicoară (min. 68 M. Roman) – Matulevicius. Antrenor: Petre Grigoraș.
Ceahlăul: Calancea – Dumitraș, Cazan, Marc, Slavikas – Achim, Onciu – Popadiuc (min. 65 Gheorghiu), Ștefănescu (min. 58 Garcia), Chitoșcă (min. 84 Tăbăcariu) – Andrei. Antrenor: Florin Marin.
Cartonașe galbene: Nistor (min. 37), Breeveld (min. 69) / Achim (min. 20), Garcia (min. 85)
Arbitri: Iulian Cătălin – Ovidiu Artene, Mircea Grigoroiu.
Cristi Constantinescu

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here