Au început Zilele Oraşului Târgu-Cărbuneşti

196

Oraşul Târgu-Cărbuneşti este în sărbătoare de sâmbătă. Autorităţile locale au organizat şi în acest an Zilele Oraşului şi au pregătit cinci seri de petrecere pentru toţi cei care doresc să participe la eveniment. Manifestările de Zilele Oraşului Târgu-Cărbuneşti cuprind spectacole de divertisment, muzică uşoară şi populară, dar şi un Târg al Meşterilor Populari din România, ediţia I. Ca de fiecare dată, locul de desfăşurare a spectacolelor este Parcul Stejeret; Târgul Meşterilor Populari este în Parcul Primăriei.

Primăria şi Consiliul Local Târgu-Crărbuneşti organizează şi în acest an Zilele Oraşului. Manifestările sunt în plină desfăşurare, încheindu-se în data de 29 august. Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc sâmbătă seara, cu participarea autorităţilor locale şi judeţene, urmată fiind de un spectacol avându-i drept protagonişti pe Jean Paler, Aurel Moga, Kalibra şi alţii. Duminică seara a fost rândul altor vedete: Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru, Maria Dragomiroiu şi nu numai. În această seară manifestările continuă cu un spectacol susţinut de Petrică Mâţu Stoian, Lorenna şi alţi invitaţi; marţi seara începând cu ora 20:00, pe scena din Parcul Stejeret urcă Formaţia Bacio.
Miercuri, 29 august, are loc o nouă ediţie a Festivalului Naţional „Gena Bârsan”, cu începere la ora 14:00. Seara va fi susţinut un spectacol de muzică populară, pus în scenă de orchestra, dansatorii şi soliştii Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu.

Târgul Meşterilor Populari din România, ediţia I
În premieră în oraşul Târgu-Cărbuneşti, cu ocazia Zilelor Oraşului din acest an, s-a organizat şi Târgul Meşterilor Populari din România. Mihai Mazilu, edilul urbei, este cel care a avut iniţiativa de a aduce meşteri din întreaga ţară în oraşul pe care-l conduce. Prima ediţie a Târgului Meşterilor Populari din România se desfăşoară în Parcul Primăriei Târgu-Cărbuneşti, în perioada 25-29 august. „Am încercat să aducem cât mai mulţi meşteri populari; avem câte unul pentru fiecare artă, astfel încât să satisfacem toţi vizitatorii pe care îi vom avea la acest târg. Meşterilor populari veniţi la noi le asigurăm cazarea şi masa şi sperăm să se simtă bine aici şi să participe şi la ediţiile viitoare”, a menţionat Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti.
Trebuie menţionat faptul că şi în acest an, la Zilele Oraşului Târgu-Cărbuneşti participă foarte mulţi comercianţi, petrecăreţii având la dispoziţie suficiente terase unde să servească mici şi bere. Sunt comercializate, de altfel şi dulciuri, dar şi haine, jucării şi alte obiecte.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here