Au început să vină banii la Pandurii

365

Înaintea ultimelor jocuri din acest sezon, Pandurii începe să se repună pe linia de plutire și din punct de vedere financiar, primarul Florin Cârciumaru anunțând că s-au făcut o parte din plăți către jucători și acum e liniște în vestiar.

După ce o vreme jucătorii au tot vorbit despre restanțele financiare pe care clubul le are către ei, conducerea clubului a făcut eforturi și echipa începe să aibă din nou parte de liniște. Primarul Florin Cârciumaru a vorbit despre achitarea integrală a datoriilor pe care clubul le avea la stat, lucru absolut necesar în caietul de licențiere, dar și despre faptul că jucătorii au primit, tot integral, primele pe care le aveau de încasat. Acum mai rămâne de rezolvat și problema plății salariilor, dar Cârciumaru este optimist și spune că în scurt timp se vor achita și salariile restante: “Facem eforturi în continuare pentru a acoperi partea financiară. E foarte bine că săptămâna trecută am reușit să achităm la zi datoriile la stat, să achităm la zi primele și urmează să acoperim și partea financiară pentru a ajunge la zi cu plata salariilor. Din câte știu eu suntem cu o restanță de trei salarii. Se rezolvă și această problemă. În momentul de față starea în sânul echipei este foarte bună după ce au fost făcute aceste plăți. Chiar am discutat sâmbătă cu Săpunaru, cu Hora și sunt mulțumiți și sunt optimiști pentru ceea ce s-a rezolvat aici pentru că dacă ne raportăm la alte echipe, sunt alte grupări cu situații mult mai grave decât la Pandurii Târgu Jiu”, a declarat Florin Cârciumaru pentru Radio Omega.

Țintesc un loc pe podium
Conducerea pandură este conștientă de importanța acestor ultime partide din campionat, echipa gorjeană având șansa de a termina pe podiumul Ligii 1. O clasare pe podium înseamnă, pe lângă onorurile cuvenite și participarea în cupele europene, și un important aport la bugetul clubului pentru sezonul următor. În funcție de locul ocupat, Pandurii va încasa bani buni din drepturile TV din Liga 1, o sumă considerabil mai mare decât cea de anul trecut, fiind vorba nu doar de o clasare mai bună, ci și de faptul că acum acieași bani se împart la mai puține echipe, acest sezon fiind primul cu 14 echipe în Liga 1. În plus, o eventuală calificare în grupele cupelor europene ar putea fi o adevărată mină de aur pentru gorjeni, un colac de salvare de care ar putea profita și finanțatorii, care practic nu ar mai fi nevoiți să bage bani la echipă, ci doar să gestioneze eficient un buget chiar foarte bun: “Avem o șansă istorică de a fi pe locul 2, pe locul 3. Nu cred că avem șansă la primul loc, dar la locul 2 sau locul 3 și știți foarte bine că aceste locuri, chiar și locul 4, înseamnă bani, bani foarte necesari pentru menținerea pe linia de plutire a echipei în viitorul campionat”, a mai declarat Florin Cârciumaru.

Edi, încrezător și el
Chiar înainte de a se face aceste plăți, antrenorul Pandurilor și-a arătat încrederea în faptul că situația va putea fi îndreptată de către conducere și previziunile sumbre care planau deasupra echipei: “Sunt și vorbe care nu au acoperire. Și mă refer la plecarea de jucători. Eu sunt sigur că se vor găsi soluții de echilibru, de stabilitate și clubul va face eforturi ca să păstreze jucătorii care trebuiesc păstrați pentru sezonul următor”, a declarat Edi Iordănescu.
Acesta a menționat că vor pleca o serie de jucători, dar încadrează aceste plecări în limita normalului: “Există riscul să plece 2-3 jucători, care poate vor avea oferte, apoi alți 1-2, care sunt la final de contract, dar e foarte important să se țină grupul unit de către conducere și să nu se repete greșeala din vară, când am avut un scenariu în care nu am avut ce face, ne-am trezit cu final de contract la 15 jucători. Nu este OK să se întâmple acest lucru din nou. Acest grup are un nivel, trebuie păstrat și făcut în așa fel ca de acolo nivelul să crească și mai mult”, a mai spus tehnicianul Pandurilor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here