Au început pregătirile pentru Concursul Regional „Les Amis Francophones”

661

A.R.P.F. filiala Gorj, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, C.C.D. Gorj şi Teatrul Dramatic ,,Elvira Godeanu” Târgu-Jiu, organizează în data de 14 martie 2020 cea de-a zecea ediţie a Concursului Regional „Les Amis Francophones”.

Activitatea se va desfăşura în dimineaţa zilei de 14 martie 2020, la Teatrul Dramatic ,,Elvira Godeanu” Târgu-Jiu. Deoarece pregătirile pentru această nouă ediţie a competiţiei „Les Amis Francophones” au debutat, pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj poate fi găsit şi regulamentul de participare. Acompaniamentul se realizează cu ajutorul înregistrărilor negative pe CD, care vor fi aduse personal sau prin poştă, până la data de 12 martie 2020, de către cadrul didactic coordonator, împreună cu suportul scris la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu-Jiu, persoană de contact prof. Melania Mihai. Ordinea intrării în scenă va fi stabilită în funcţie de data de înscriere, numărul intrării fiind înscris pe CD/ suportul scris. Interpretarea poate fi însoţită de o coregrafie şi nu poate depăşi 5 minute, iar piesele de teatru nu pot dura mai mult de 15 minute. De asemenea, profesorul coordonator al elevului va trimite fișa de înscriere la concurs, pe adresa de e-mail melaniamihai@yahoo.com, până la data de 10 martie 2020.
Secţiunea Artă fotografică va consta în jurizarea fotografiilor primite de la elevii înscriși la această secțiune, tema de anul acesta fiind „La Tolérance”. Fotografiile (format A3) vor fi trimise prin poștă sau aduse personal până la data de 10 martie 2020 la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu-Jiu, persoană de contact prof. Melania Mihai. Înscrierile pentru această secțiune se vor realiza până la data de 9 martie 2020. La secţiunea Dans se vor juriza coregrafiile şi dansurile elevilor pe melodii franţuzeşti. Fişele de înscriere şi melodiile vor fi aduse/trimise până la data de 10 martie 2020 la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, persoana de contact prof. Gheban Adriana.Fiecare secţiune se va împărţi în două părţi, una adresată elevilor de gimnaziu şi cea de-a doua, elevilor de liceu. Evaluarea se va face separat. Fiecare cadru didactic-coordonator are dreptul la trei înscrieri. La piesele de teatru nu pot să participe mai mult de 10 elevi într-o trupă. Elevii care nu se pot prezenta nu pot fi înlocuiţi de alţi elevi! Nu se percepe taxă de participare, finanţarea evenimentului realizându-se din fonduri extrabugetare. Juriul va fi format din profesori de muzică şi de limbă franceză, actori. Toţi participanţii vor fi recompensaţi cu diplomă de participare şi, dacă se vor găsi resurse (sponsori) cărţi în limba franceză adecvate vârstei lor. Pentru fiecare secțiune, vor fi premiul I, premiul II, premiul III, mențiune. De asemenea, se va acorda Trofeul festivalului. Obligaţiile participanţilor: participanţii trebuie să-şi plătească cheltuielile de transport; aceştia trebuie să respecte calendarul concursului, regulamentul, personalul şi materialul pus la dispoziţie de către organizatori şi partenerii acestora, să anunţe fiecare modificare din repertoriu; însoţitorii micilor artişti sunt autorizaţi într-un număr limitat, iar ei trebuie să-şi facă cunoscută prezenţa în timp util pentru a lua în calcul cheltuielile aferente evenimentului. Obligaţiile organizatorului: organizatorul are dreptul de a modifica regulamentul şi derularea concursului, schimbări ce vor fi anunţate imediat; el menţine relaţiile cu partenerii şi realizează afişe şi invitaţii la spectacol; de asemenea, organizatorul va mediatiza rezultatele concursului în presa locală, naţională şi internaţională; organizatorii se angajează să asigure logistica necesară etapei finale şi decernarea premiilor.Sub îndrumarea unei comisii alcătuite cu acest prilej şi coordonate de propunătorul proiectului, prof Melania Mihai, ARPF Gorj, vor fi implicate resurse umane apreciabile, cuprinzând elevi şi profesori de limba franceză, profesori de muzică, artiști fotografi și actori din judeţul Gorj, fiecare având atribuţii precise.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here