Au început lucrările la podul de la Lainici

834

Au început de luni lucrările la noul pod peste râul Jiu, din zona Lainici, de pe Drumul Național 66. Se lucrează, deocamdată, în albia râului, pentru realizarea terasamentului. Anunțul a fost făcut de către prefectul Corneliu Răducan Morega.
„În urma discuțiilor de luni, cu șeful punctului de lucru de acolo, am înțeles că lucrările au început timid, urmând ca de săptămâna viitoare să se înceapă turnarea betoanelor în albie. Se vor turna două picioare, unul pe malul stâng și unul pe malul drept al Jiului, peste care vor veni traverse de beton. Va fi un pod de la zero”, a declarat prefectul de Gorj.
Noul pod peste râul Jiu va avea o lungime de 75 de metri și va duce la eliminarea restricțiilor de circulație care există în momentul de față la podul provizoriu, pe care se circulă pe o singură bandă, iar autovehiculele nu pot să depășească o greutate de 30 de tone.
Astfel, toți marii transportatori ocolesc drumul dintre Petroșani și Târgu-Jiu, deși Defileul Jiului este cea mai scurtă variantă de legătură.
După finalizarea lucrărilor, podul provizoriu va fi dezafectat.
Constructorul a dat asigurări că se va mobiliza cu utilaje și personal pentru a se încadra în termenul contractual, respectiv luna octombrie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here