Au început lucrările în Gorj la aducțiunea de apă Isvarna II

867

Firul II de aducțiune Isvarna – Craiova, cu o valoare totală de peste 117 milioane de euro, este o investiție strategică pentru județele Dolj și Gorj. La finalul lucrărilor, va fi asigurată apă potabilă de munte, de cea mai bună calitate, pentru Craiova și alte șase localități din Dolj, precum și pentru Rovinari, Brănești, Câlnic, Godinești, Plopșoru, Telești, Tismana și Țânțăreni, din județul Gorj. În Gorj, lucrările au debutat marți, în localitatea Șomănești, comuna Telești. Este vorba de primul tronson al firului II Isvarna – Craiova.

„Asocierea de firme care a câștigat licitația pentru «DJ-CL-17- Reabilitare stație de clorinare și amenajare incintă captare Isvarna; reabilitare și extindere conductă aducțiune Isvarna – Craiova fir II Tronson I» a finalizat proiectarea, iar acum a demarat lucrările. Contractul prevede execuția următoarelor lucrări: reabilitare conductă de aducțiune fir II, pe o lungime de 18.858 metri (PN6); extindere conductă de aducțiune fir II cu conductă din PAFSIN, De1200 mm, SN10000, PN6, pe o lungime de 1.587 metri; reabilitare cămine existente și/sau construcția oricărui cămin de vane de izolare, golire și aerisire necesare; reabilitare subtraversare de râu (prin foraj orizontal sau microtunneling) și subtraversări de drumuri naționale; reabilitarea stației de clorinare, amenajarea incintei (alei, refacere iluminat, împrejmuire, etc); reabilitarea clădirii administrative, precum și amenajarea drumului de acces provizoriu”, a anunțat Compania de Apă Oltenia.
Contractul a fost adjudecat de ELSACO ELECTRONIC SRL, în asociere cu SC HIDROCONSTRUCȚIA SA și ECOAPA DESIGN SRL, la o valoare de 122.107.823,19 lei, fără TVA.
Până în acest moment s-au semnat patru din cele șase contracte în care a fost împărțit firul II Isvarna – Craiova, ultimele două fiind în faze avansate ale licitațiilor.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here