Au început înscrierile pentru Rezidenţiat

201

rezidentiatÎnscrierile pentru concursul de intrare în Rezidenţiat au început. Perioada de înscriere se desfăşoară în intervalul 17 – 27 aprilie. Sesiunea extraordinară de concurs va avea loc la data de 20 mai şi se va desfăşura numai în Centrul Universitar Bucureşti.

Ministerul Sănătăţii organizează un nou concurs de intrare în Rezidenţiat pentru posturile şi locurile rămase neocupate în sesiunea din 20 noiembrie 2011, în domeniul medicină. Sesiunea extraordinară de concurs va avea loc la data de 20 mai şi se va desfăşura numai în Centrul Universitar Bucureşti. În această sesiune, absolvenţii facultăţilor de medicină vor putea concura pe un număr de 98 locuri şi 318 posturi de medic rezident care au rămas neocupate după repartiţia candidaţilor promovaţi în concursul de rezidenţiat, sesiunea noiembrie 2011.

Start la înscrieri!

Înscrierile pentru Rezidenţiat au început pe 17 aprilie şi se încheie la data de 27 aprilie 2012. Absolvenţii care candidează pe post se vor înscrie la direcţiile de sănătate publică ale judeţelor unde doresc să concureze. În cazul înscrierilor pe loc, acestea se vor face la sediul direcţiilor de sănătate publică. La nivelul judeţului Gorj, pentru sesiunea de rezidenţiat din martie 2012 sunt disponibile şase posturi. “Avem un total de şase locuri pentru medicii rezidenţi, cele mai multe fiind pentru urgenţe. Astfel, avem două pentru UPU la Spitalul Orăşenesc Rovinari, la fel şi pentru Spitalul Orăşenesc Novaci; unul tot pentru UPU la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi unul pentru Neonatologie la Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti”, a menţionat Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Peste 400 de locuri la nivel naţional

La nivel naţional, 431 de locuri şi posturi de medic rezident au rămas neocupate după repartiţia candidaţilor promovaţi în concursul de rezidenţiat, sesiunea noiembrie 2011. Dintre acestea, sunt 333 posturi de medic rezident, în unităţi sanitare care înregistrează deficit de medici specialişti. Cele mai multe locuri /posturi rămase neocupate se înregistrează în specialităţile: Medicină de Urgenţă (117 posturi în unităţi de primiri urgenţe), Medicină de Familie (40 de locuri şi 59 de posturi în serviciile de Ambulanţă), Neonatologie (28 de posturi), A.T.I.(18 posturi), Pediatrie (12 posturi).

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here