Au început înscrierile pentru „Euro 200”

318

Programul „Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare se va derula şi în acest an. Elevii şi studenţii care doresc să beneficieze de acest sprijin financiar pot depune cereri până la data de 21 aprilie 2014.

Beneficiarii acestui program sunt elevii şi studenţii învăţământului de stat  sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 lei pe membru de familie, exclusiv beneficiarii unui calculator tip desktop, conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 87/2008 (elevii de liceu care au primit calculatoare în noiembrie 2008). Depunerea cererilor privind acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziţionării unui calculator prin programul „Euro 200” se va face în perioada 1 – 21 aprilie 2014, la secretariatele şcolare.

Anchete sociale în perioada 19 aprilie – 19 mai
Următoarea etapă se va desfăşura în perioada 19 aprilie – 19 mai, când vor fi efectuate anchetele sociale şi vor fi evaluate cererile de către comisiile din unităţile şi instituţiile de învăţământ împreună cu comisiile de anchetă socială. În perioada 19 aprilie – 18 mai cererile vor fi centralizate la Comisia centrală, prin intermediul portalului dedicat, urmând ca în data de 31 mai să fie afişată pe portalul Ministerului Educaţiei Naţionale lista de cereri eligibile. Pe acelaşi portal va fi afişată în data de 1 iunie lista beneficiarilor, aprobată prin ordin de ministru, după care elevii şi studenţii vor avea cinci zile la dispoziţie pentru a depune contestaţii. Acestea vor fi soluţionate în perioada 8 – 23 iunie, iar rezultatele vor fi afişate pe portalul dedicat, precum şi în fiecare unitate de învăţământ, în cursul zilei de 24 iunie, până la ora 18:00. Bonurile valorice vor fi eliberate în intervalul 24 iunie – 30 iulie iar calculatoarele vor putea fi achiziţionate până la data de 31 august.

343 de beneficiari în 2013
Stabilirea numărului de beneficiari se va face în limita sumei alocate acestui program, sumă cuprinsă în bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale, conform legislaţiei în vigoare. Anul trecut, la nivelul judeţului Gorj au fost depuse 374 de cereri de acordare a acestui ajutor financiar şi au fost aprobate 343 dintre acestea.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here