Au început înscrierile pentru admiterea la seral și frecvență redusă

5687

Absolvenții de gimnaziu din seriile anterioare, care împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2020 – 2021, dar doresc să-și continue studiile în licee care organizează clase de seral și cu frecvență redusă, sunt așteptați săptămâna aceasta la sediul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Gorj.

Potrivit calendarului de admitere anunțat de Ministerul Educației și Cercetării, în perioada 13 – 17 iulie, se desfășoară înscrierea candidaților la învățământul seral sau cu frecvență redusă. În județul nostru, centrul special de înscriere pentru candidații din seriile anterioare, care împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2020-2021, va funcționa la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, strada Victoriei, nr. 132-134, Târgu-Jiu. Dosarul de înscriere trebuie să conțină următoarele acte: cererea de înscriere, certificatul de naștere, cartea de identitate și, după caz, certificatul de căsătorie, în original și copie (pentru certificare), adeverință cu notele și media generală obținute la Evaluarea Națională/tezele cu subiect unic din clasa a VIII-a/testele naționale/examenul de capacitate, după caz, foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale) și fișa (adeverința medicală). Repartizarea candidaților pe locurile disponibile se va face în perioada 22-24 iulie. La nivelul județului nostru, potrivit planului de școlarizare publicat de IȘJ Gorj, se vor organiza clase de seral sau cu frecvență redusă în trei unități de învățământ: Liceul Tehnologic Bârsești – 1 clasă/28 elevi, frecvență redusă, ,,Științele naturii” + 1 clasă/28 elevi, seral, ,,Tehnician Agromontan”, Liceul Tehnologic Roșia Jiu, Fărcășești – 1 clasă/28 elevi, seral, ,,Tehnician în administrație”, Colegiul Tehnic ,,Henri Coandă” Târgu-Jiu – 1 clasă/28 elevi, seral, ,,Tehnician transporturi”.
R.L.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua! Am absolvit 8 clase si mi as dori sa continui.. doar ca am un copil mic acum si as vrea sa intru la fara frecventa daca se poate !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here