Au început înscrierile la Salonul de Pictură „Arte Mici” – ediţia a VI-a

360

Organizatorii Salonului de Pictură „Arte Mici” au dat startul înscrierilor la cea de-a şasea ediţie. Ceremonia de premiere va avea loc pe data de 21 martie. Ca și edițiile precedente, şi cea din anul 2015 urmărește promovarea și susținerea artiștilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 15 ani, fiind organizată pe trei grupe (3-6 ani, 7-10 ani și 11-15 ani ), numai pentru secțiunea PICTURĂ (acuarelă, tempera, guașe, acrylic,ulei și tehnică mixtă). Lucrările vor fi expediate direct sau prin poştă în ambalaje corespunzătoare, până la data de 10 martie 2015.

Salonul de Pictură ,,ARTE MICI”,  eveniment clandestin de formă, pată şi culoare, este organizat şi în acest an de Poliţia Municipiului Motru, Primăria Municipiului Motru, Asociaţia „Ţara noastră, casa noastră”,  cotidianul ,,GORJEANUL” și publicaţia ,,GAZETA DE MÂINE (spaţiu liber pentru curajul românilor de pretutindeni) “, urmând ca până la 21 martie 2015, când are loc ceremonia de premiere, să se alăture organizatorilor şi alte persoane sau parteneri media, care prin gestul lor să poată bucura mai mulți artişti.
Organizatorii confirmă că este admisă orice temă și tehnică, pentru a putea permite fiecărui artist să aleagă acel sector al creației care îl reprezintă cel mai bine. Se recomandă ca artiştii să prezinte câte două lucrări (dimensiune minimă 29×20 cm), pentru a permite juriului o judecată cât mai obiectivă în acordarea premiilor. „Lucrările vor fi expediate direct sau prin poştă în ambalaje corespunzătoare, până la data de 10 martie 2015 (data poştei) pe următoarea adresă: POLIŢIA MUNICIPIULUI MOTRU, strada Tineretului, nr.2, municipiul Motru, județul Gorj cu mențiunea <PENTRU SALONUL DE PICTURA ,,ARTE MICI”. Pe spatele fiecărei lucrării se vor menţiona: numele artistului; vârsta (data nașterii); titlul lucrării; tehnica; dimensiunile; anul de realizare; numărul de telefon  sau  adresa de e-mail, pentru contact; adresa unde locuieşte”, a confirmat Florin Preda Dochinoiu, iniţiatorul Salonului de Pictură Arte Mici.

Ediţie pentru artişti de pretutindeni
Această ediție este deschisă artiștilor români, de pretutindeni şi din Republica Moldova. Pentru artiștii din diasporă și Republica Moldova, pentru scurtarea timpului, lucrările pot fi trimise în format digital  pe adresa de e-mail artemici@yahoo.com (purtând aceleași însemnări:  numele artistului, vârsta ( data nașterii), titlul lucrării, tehnica, arte mici fotodimensiunile, anul de realizare,  adresa de e-mail – <obligatoriu>, adresa unde locuieşte, urmând ca ulterior, de comun acord cu organizatorii, să fie expediate direct sau prin poştă, în ambalaje corespunzătoare, pe aceeasi adresă.
Membrii juriului vor examina, on-line, lucrările participanților și vor desemna câștigătorii. Lucrările vor fi expuse de organizatori pe pagina artemici.gazetademaine.ro, la rubrica ,,ARTIŞTI PARTICIPANŢI LA SALONUL DE PICTURĂ “ARTE MICI” 2015”.

Premiere de Ziua Poliţiei Române
Ceremonia de premiere va avea loc în ziua de 21 martie 2014, înscriindu-se în ciclul manifestărilor dedicate Zilei Poliției Române, în municipiul Motru, județul Gorj.
Se vor acorda câte trei premii pentru fiecare categorie de vârstă, alte premii speciale și ,,MARELE PREMIU ARTE MICI”, constând în rechizite pentru desen și pictură.
Organizatorii vor contacta fiecare artist câștigător în parte, telefonic sau pe adresa de e-mail. Premile neridicate, la Festivitatea de premiere din data de 21 martie 2015, vor fi trimise de organizatori în termen de trei luni, prin curierat rapid sau POŞTA ROMÂNĂ, taxele urmând a fi suportate de artiştii câştigători.
Lucrările acestui salon nu se restituie. Organizatorii îşi rezervă dreptul la fotografierea şi imprimarea fotografiilor după lucrări în vederea publicării sau în orice alt scop. Prin înscrierea la acest salon se consideră că sunt acceptate condițiile prezente în acest regulament.
Membrii juriului ediţiei din acest an sunt: Pavel Șușară (Bucureşti, România), dr. Ioan Traian Mârza (Alba-Iulia, România), Michael Lassel (Fürth, Germania), Claudia Mandl (Montreal-Canada), Goryanskiy Vadim Viktorovich (Kiev, Ucraina),  Alexandra Maciac (Veneţia, Italia), şi Florin Preda-Dochinoiu (Motru, România).
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here