Au început înscrierile la preselecția pentru Festivalul Internațional „Chants, sons sur scène”

301

Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, în colaborare cu Institutul Francez din România, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Consiliul Județean Gorj, Primăria Municipiului Târgu-Jiu, Asociația Română a Profesorilor de Limba Franceză – Filiala Gorj și Asociația Părinților Elevilor din CNTV, organizează anul aceasta cea de-a VI-a ediție a preselecției regionale pentru Festivalul Internațional de Cântec Franconfon „Chants, sons sur scène” de la Baia Mare. ”Concursul nostru, Les Qualifs de Târgu-Jiu, se va desfășura la Cinematograful ”Sergiu Nicolaescu” din Târgu-Jiu, în data de 9 aprilie 2017. Data limită de înscriere a elevilor și studenților pentru participarea la etapa noastră regională este 7 aprilie 2017. Înscrierea concurenților se face pe trei categorii de vârstă: 13 – 15 ani, 16 – 17 ani și 18-25 ani (vârsta se calculează în ani împliniți la 1 mai 2017). Câștigătorii locului I, pentru fiecare categorie de vârstă, vor participa la finala ediției a XVI-a a Festivalului Internațional de Cântec Francofon ”Chants, sons sur scène”, care va avea loc la Teatrul Municipal din Baia Mare, în perioada 12 – 14 mai 2017. Mai multe informatii despre festival găsiți pe: http://chansons.ro/ și pe https://www.facebook.com/festivalchanson/”, au anunțat organizatorii. Înscrierile se fac prin completarea formularului de înscriere și trimiterea acestuia la adresa de e-mail: css_qualifs.targujiu@yahoo.ro.

Regulamentul festivalului
Festivalul se adresează exclusiv amatorilor, iar concurenții pot evolua solo sau în duet.
În ceea ce privește cântecul cu care se va concura acesta trebuie să fie în limba franceză și din anii 2000 (cu cât mai recent, cu atât mai bine), însă concurenții sunt sfătuiți să evite melodiile artiștilor Lara Fabian, Celine Dion, Indilla și Zaz. Candidatul îşi va interpreta cântecul cu acompaniament asigurat de un negativ, un instrument muzical sau un prieten.
În evaluarea concurenților se va ține cont de pronunția în limba franceză, cântecul ales, calitatea prestației (timbru, tehnică vocală), dar și de jocul de scenă.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here