Au început înscrierile la Palatul Copiilor Târgu-Jiu

784

Veşti bune pentru părinţii şi elevii gorjeni. Numărul mare de solicitări venite din partea acestora i-au determinat pe reprezentanţii Palatului Copiilor Târgu-Jiu să dea startul înscrierilor mai devreme decât în anii trecuţi. Cei interesaţi sunt aşteptaţi să se înscrie la unul dintre cele 23 de cercuri cuprinse în oferta educaţională a Palatului Copiilor Târgu-Jiu până la începerea noului an şcolar, adică până la începutul lunii octombrie.

În mod normal, înscrierile ar fi trebuit să înceapă la data de 1 septembrie însă ca urmare a numeroaselor solicitări primite, conducerea Palatului Copiilor Târgu-Jiu a decis să facă deja fişele de înscriere. „Orice părinte poate să vină să-şi înscrie copilul sau elevul poate veni să se înscrie singur. Deja au început înscrierile; îi aşteptăm cu drag şi sunt convins că vor veni mulţi pentru că în acest an rezultatele s-au ţinut lanţ. Am avut un an de excepţie, un an în care toţi copiii au participat la marile concursuri naţionale organizate de televiziunile centrale”, a spus Pompiliu Ciolacu, directorul Palatului Copiilor Târgu-Jiu. Copiii care doresc să se înscrie pot face acest lucru la sediul Palatului Copiilor.

Ofertă educaţională variată
Ca în fiecare an, oferta educaţională a Palatului Copiilor Târgu-jiu este una foarte bogată. „Avem 23 de cercuri. Cuprindem toată paleta de activităţi, începând de la dansuri moderne, dansuri populare, muzică uşoară, muzică populară, informatică, protecţia mediului, pictură, sculptură, engleză, franceză, la studii europene, oratorie, dezbateri, cenaclu literar, anticipaţie ştiinţifică, deci tot ce îşi doresc ei. Avem destule activităţi, numai să vină ei. Având în vedere că la Palat activitatea este gratuită sunt convins că ei vor veni pentru că sunt destul de mulţi copii talentaţi, copii care ne-au reprezentat cu cinste atât oraşul, cât şi judeţul, chiar şi ţara, la concursuri şi au venit cu premii foarte, foarte frumoase”, a mai spus directorul Palatului Copiilor Târgu-Jiu. În ceea ce priveşte numărul de locuri disponibile, acesta nu este unul fix; practic, fiecare profesor este liber să accepte atâtea cereri de înscriere cât consideră potrivit. Vârsta minimă de înscriere pentru copii este 4 ani. „Noi înscriem cât se poate de mulţi copii. Practic, la un cerc trebuie să fie înscrişi minimum 90 de copii. De aici încolo fiecare profesor înscrie cât consideră că poate, în funcţie de încăperea pe care o are şi în funcţie de posibilităţile de desfăşurare a cursurilor”, a precizat Pompiliu Ciolacu. Cele mai populare cercuri sunt cele de gimnastică, dans sau muzică, însă nici celelalte nu duc lipsă de doritori. „Dacă acum câţiva ani era foarte uşor să spun care cerc este cel mai cerut, acum este foarte greu pentru că aproape toate cercurile şi-au făcut datoria şi au destul de mulţi copii înscrişi şi activitate bogată. Cercurile de gimnastică, cercurile de muzică uşoară şi folk şi cercurile de muzică populară ar bate recordul, ca să spun aşa, la numărul de înscrieri, dar toate cercurile au avut activitate şi mă bucur de acest lucru”, a mai spus directorul Palatului Copiilor Târgu-Jiu. Cursurile vor începe la data de 1 octombrie; pe tot parcursul anului şcolar elevii vor avea ocazia de a participa la activităţi complementare celor organizate şi desfăşurate în şcoli şi de a-şi valorifica capacităţile, cunoştinţele, priceperile şi deprinderile dobândite anterior.
Roxana Lupu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here