Au început înscrierile la Festivalul Naţional „Ion Cănăvoiu” – Umorul, la el acasă în Gorj

1166

carti[1]Umoriştii interesaţi de Festivalul Naţional de Umor „Ion Cănăvoiu” se pot înscrie până la data de 15 octombrie. Evenimentul se adresează tuturor umoriştilor şi epigramiştilor, indiferent de vârstă.

Cei care nu pot participa, însă, sunt autori care au ocupat locul I la o secţiune a festivalului, în una din ultimele trei ediţii.

Secţiunile festivalului sunt cea mai bună carte de umor a anului, epigramă, fabulă, proză umoristică scurtă, parodie/poezie satirică şi caricatură sau fotografie umoristică. La concursul de volum, adresat inclusiv antologiilor, pot participa volumele de umor (epigramă, fabulă, proză scurtă/poezie umoristică) care au fost tipărite în perioada octombrie 2008 – octombrie 2009. În ceea ce priveşte concursul de epigramă, se concurează cu 10 epigrame, câte două pe temele: „Ruginie… razachie” şi „Şi la munte şi la mare”, iar celelalte pe teme libere. La concursul de fabule fiecare participant trebuie să prezinte câte două lucrări. În ceea ce priveşte proza scurtă, trebuie trimise trei proze de maxim trei pagini fiecare. La concursul de parodie/poezie umoristica se participă cu 5 creaţii, iar la ultima secţiune de concurs, cea adresată caricaturii/ fotografiei umoristice, se vor trimite minimum 5 caricaturi / fotografii, de format A4, cu passepartou, pe teme libere.
Juriu naţional
Potrivit organizatorilor, vor fi respectate obişnuitele condiţii ale secretului participării (plicul mare cu motto, lucrările nesemnate, doar cu motto, plicul mic sigilat cu motto şi adresa în interior. Obligatoriu va fi menţionat un telefon de contact). Pentru secţiunile volum şi caricatură condiţia de „motto” se exclude. Lucrările participante vor fi selectate de un juriu local, urmând ca, ulterior, să ajungă la juriul naţional, care va hotărî ierarhizarea. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Gorj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”, Şcoala Populară de Artă, Uniunea Epigramiştilor din România, Asociaţia Naţională a Caricaturiştilor, Grupul de publicaţii „Flacăra”, Liga Culturală „Fiii Gorjului”, Consiliul local şi Primăria Runcu, Societatea Umoriştilor Gorjeni organizează, în perioada 23-25 oct. 2009, ediţia a XVII-a a Festivalului Naţional de Umor „Ion Cănăvoiu”. Autorii interesaţi de concurs îşi vor trimite lucrările într-un singur exemplar, pe adresa: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, str. Calea Eroilor 15, Târgu-Jiu, cod 210135, Gorj, pana la data de 15 octombrie 2009 (data poştei).
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here