Au început înscrierile la Festivalul “Ana Blandiana”

306

Elevii și profesorii se pot de acum înscrie la cea de-a VI-a ediție a Festivalului de Creație și Interpretare “Ana Blandiana”. Tematica festivalului este “Orologiul fără ore”, iar data limită pentru înscrieri este 28 februarie.

Concursul se adresează elevilor, doctoranzilor, profesorilor din învățământul primar, gimnazial, liceal și universitar, atât din țară, cât și din străinătate, și se va desfășura pe cinci secțiuni: “Creație literară”, “Analiză literară”, “Recitare”, “Interpretare folk” și Secțiunea de comunicări științifice: Ipostaze ale timpului în lirica feminină contemporană. Prima secțiune va avea două subsecțiuni, una dedicată elevilor din clasele V-VIII, cu subtema “Ce oră frumoasă (!)”, iar cealaltă elevilor de liceu, cu subtema “Nostalgia Paradisului”. Elevii de gimnaziu vor trebui să redacteze trei poeme sau un text în proză (1-2 pagini), iar cei de liceu patru poeme sau un eseu (1-2 pagini). Și cea de-a doua secțiune – ”Analiză literară” – va avea două subsecțiuni, una de analiză literară și una de traduceri; ambele sunt destinate elevilor de liceu. Tot două subsecțiuni va avea și secțiunea de “Recitare”. Prima este dedicată elevilor de gimnaziu și liceu, care vor trebui să recite o poezie din volumul “Orologiul fără ore”, de Ana Blandiana, și o poezie din creația scriitoarei Emily Dickinson, iar cea de-a doua elevilor din clasele III-IV, care vor trebui să recite două poezii din volumul “Întâmplări din grădina mea”, de Ana Blandiana. La secțiunea “Interpretare folk” se poate participa cu două piese muzicale, prelucrări din lirica scriitoarei Ana Blandiana sau a scriitoarei Emily Dickinson ori prelucrări din creația românească de gen. La ultima secțiune pot participa atât elevi, cât și profesori preuniversitari și universitari și doctoranzi.

Înscrieri până pe 28 februarie
Fișele de înscriere se vor trimite electronic, format word, pe adresa: festivalanablandiana@ymail.com, până la data de 28 februarie. Perioada 1 – 24 martie este rezervată realizării lucrărilor/înregistrărilor pe secțiuni, dar și desfășurării la nivel local a unor etape de selectare a lucrărilor reprezentative. Expedierea lucrărilor reprezentative pe secțiuni se va face în perioada 27 martie – 14 aprilie. Expedierea lucrărilor de la Secțiunile I, II și V se va face electronic, pe adresele: festivalanablandiana@ymail.com (secțiunile I, II), simpozionfestival @ ymail.com (secțiunea aVa). Materialele de la secțiunile III și IV vor fi înregistrate pe CD/DVD, folosindu-se tehnici optime – sunet, imagine, lumină. CD/DVD – urile vor fi personalizate (numele și prenumele, clasa, școala, secțiunea/subsecțiunea, numele profesorului coordonator, numărul de telefon). Înregistrările vor fi expediate, în plic, cu mențiunea – Pentru Festivalul de Creație și de Interpretare “Ana Blandiana” (11 aprilie – data poștei), pe adresa: Structura: Şcoala Gimnazială “C. Sandu – Aldea”, Str. General Eremia Grigorescu, nr. 55, Brăila. Lucrările trimise nu trebuie să fi fost participante/premiate/publicate la vreun concurs de creație sau la vreo manifestare științifică. Un participant se poate înscrie la mai multe secțiuni. Lucrările înscrise în concurs vor fi evaluate în perioada 19 aprilie – 5 mai, iar expedierea premiilor se va face în perioada 8 – 12 mai, după manifestările artistice Festivalului de Creație și de Interpretare “Ana Blandiana” (lansări de cărți/reviste literare, desfășurarea Sesiunii de comunicări științifice, dramatizări, momente poetice, recital folk, premierea concurenților). Festivalul este organizat de Inspectoratul Școlar Județean Brăila, Liceul “Anghel Saligny”, Școala Gimnazială “C. Sandu-Aldea” Brăila, Muzeul Brăilei “Carol I”, Asociația Culturală “Ars Poetica”, Teatrul “Maria Filotti” Brăila, Școala Gimnazială “Al.Ioan Cuza” Brăila, Universitatea “Dunărea de Jos” – Facultatea de Litere, Galați, Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Național Mureș, alături de alte instituții partenere din țară și din străinătate.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here