Au început înscrierile la examenul de Bacalaureat

319

Începând de ieri, elevii de clasa a XII-a şi absolvenţii din promoţiile anterioare se pot înscrie la prima sesiune a examenului de Bacalaureat.

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECS), înscrierile la prima sesiune a examenului de Bacalaureat se desfăşoară în perioada 25 – 29 mai. Examenul va debuta în data de 8 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.
În perioada 10 – 12 iunie se va desfăşura proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, urmată în perioada 15 – 19 iunie de evaluarea competenţelor digitale, iar în perioada 22 – 26 iunie de evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Probele scrise sunt programate în perioada 29 iunie – 3 iulie, după cum urmează: 29 iunie – Limba şi literatura română; 30 iunie – Limba şi literatura maternă; 1 iulie – proba obligatorie a profilului; 3 iulie – proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate în data de 6 iulie, până la ora 12:00, iar contestaţiile vor putea fi depuse în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 12:00 – 16:00.
Contestaţiile vor fi soluţionate în perioada 7 – 9 iulie, iar rezultatele finale ale primei sesiuni a examenului de Bacalaureat vor fi afişate în cursul zilei de 10 iulie.

Înscrieri pentru a doua sesiune a Bacalaureatului, în iulie
Cei care, din diverse motive, nu pot participa la prima sesiune a Bacalaureatului, se pot înscrie în perioada 13 – 17 iulie la sesiunea de toamnă a examenului. Probele orale din cadrul acestei sesiuni a Bacalaureatului se vor desfăşura în perioada 17 – 21 august, iar cele scrise în perioada 24 – 28 august. Rezultatele iniţiale ale celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat vor fi afişate pe 31 august, eventualele contestaţii vor putea fi depuse în aceeaşi zi, tot până la ora 16:00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în cursul zilei de 3 septembrie.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here