Au început înscrierile la concursul “Tinerii dezbat”

241

Ministerul Educaţiei Naţionale, împreună cu Reprezentanţa UNICEF în România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Agenţia Naţională pentru Romi, Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, Fundaţia Dignitas şi Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică, în parteneriat cu Romanian-American Foundation, a lansat cea de-a V-a ediţie a Concursului Naţional “Tinerii dezbat”. Şcolile din Gorj care doresc să participe la această competiţie se pot înscrie până la data de 28 martie.

“Tinerii dezbat” este un campionat naţional de dezbateri educaţionale care contribuie la formarea, dezvoltarea şi exersarea competenţelor de comunicare şi a atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerei generaţii pentru participarea activă la viaţa socială. Potrivit organizatorilor, acest concurs are drept scop „conştientizarea de către tineri a valorilor cetăţeniei democratice prin înţelegerea informată a realităţilor sociale, dezbaterea argumentată şi exersarea atitudinii tolerante şi deschise faţă de diferenţele sociale, etnice, economice, de sănătate, gen, etc., care pot constitui bariere în comunicare”. Şcolile se pot înscrie la acest concurs în perioada 18 – 28 martie 2014, trimiţând un formular de aplicaţie pe adresa tinerii.dezbat@medu.edu.ro. Etapa judeţeană se desfăşoară în perioada 2 – 4 aprilie, urmând ca astfel să se realizeze selecţia candidaturilor şcolilor înscrise.
În perioada 11 – 13 aprilie vor avea loc seminarii de formare a profesorilor coordonatori, iar pe data de 5 mai vor fi nominalizate inspectoratele şcolare care vor coordona etapa regională a concursului „Tinerii Dezbat”, etapă ce se va desfăşura în perioada 16 – 18 mai. Rezultatele obţinute la etapa regională vor fi centralizate în perioada 20 – 23 mai. Tot atunci vor fi anunţate şi echipajele calificate pentru etapa naţională a concursului, etapă programată să se desfăşoare în intervalul 13 – 15 iunie, la Târgu-Jiu.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here