Au început anchetele sociale pentru acordarea bursei „Bani de liceu”

221

Cele aproximativ două săptămâni pe care liceeni gorjeni le-au avut la dispoziţie pentru a solicita sprijinul financiar „Bani de liceu” au ajuns la final. În această perioadă se desfăşoară anchetele sociale, urmând ca lista beneficiarilor să fie făcută publică în data de 28 octombrie.

Liceenii gorjeni care provin din familii cu situaţie socială precară au avut aproximativ două săptămâni la dispoziţie pentru a solicita ajutorul financiar acordat prin Programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu”. Perioada de depunere a cererilor pentru acordarea acestui sprijin financiar s-a încheiat în data de 1 octombrie. Tot atunci a început efectuarea anchetelor sociale şi evaluarea eligibilităţii cererilor depuse de către comisii. Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei Naţionale, aceste anchete sociale se vor desfăşura până la data de 27 octombrie, urmând ca a doua zi să fie făcută publică lista beneficiarilor. Solicitanţii care nu se regăsesc pe lista beneficiarilor pot depune contestaţii în perioada 28 octombrie – 2 noiembrie; acestea vor fi soluţionate până la data de 6 noiembrie, când vor fi afişate rezultatele finale.

Chiulangii rămân fără bani de liceu
Programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu” este destinat elevilor care se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut pe membru de familie, realizat în ultimele 3 luni anterioare depunerii dosarului este de maxim 150 lei RON, precum şi elevilor care beneficiază de o măsură de protecţie ori aflaţi sub tutelă sau curatelă în cazul respectării condiţiei de venit precizate. La stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile cu caracter permanent, realizate de familie în ultimele 3 luni anterioare depunerii dosarului, cu excepţia: alocaţiei de stat, alocaţiei suplimentare pentru familiile cu mulţi copii, burselor de studii, burselor sociale, precum şi altor ajutoare cu caracter social acordate elevilor. Sprijinul financiar prevăzut în cadrul programului “Bani de liceu” se acordă pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat. Cuantumul ajutorului este de 180 de lei pe lună. Acest sprijin financiar se sistează însă în următoarele situaţii: elevul absentează nejustificat minimum 20 de ore, la diferite discipline de învăţământ; elevul a fost eliminat de la cursuri pe o perioadă de 3-5 zile; elevul a obţinut sub nota 7 la purtare; elevul nu mai frecventează cursurile unităţii de învăţământ sau a fost exmatriculat. Anul trecut, peste 2.000 de elevi din judeţul Gorj au beneficiat de ajutorul lunar în valoare de 180 de lei acordat în cadrul programului „Bani de liceu”.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here