Au furat de mai multe ori din acelaşi magazin

420

hotiDoi tineri, unul din comuna Borăscu şi unul din Turceni, sunt cercetaţi pentru furt calificat.

Aceştia au pătruns de mai multe ori într-o societate comercială din Turceni de unde au furat, de fiecare dată, bunuri şi bani. Patronul firmei nu a anunţat de prima dată despre furt crezând că poate unul dintre angajaţi este făptaşul.

Cei doi tineri, dintre care unul minor, în vârstă de 16 ani, sunt colegi la liceul din Turceni. Aceştia s-au împrietenit şi chiar mergeau la discotecă împreună, cu atât mai mult cu cât minorul se ocupă, printre altele, şi cu break dance-ul. Pe la începutul lunii cei doi s-au gândit că nu le-ar prinde rău nişte bani aşa că au găsit ţinta: un magazin din Turceni care nu avea nici pază şi nici sistem de alarmă. Pentru a nu lăsa urme, cei doi tineri intrau prin acoperiş. Aceştia dădeau la o parte câteva ţigle, intrau în pod şi de acolo coborau în magazin de unde au luat, de fiecare dată, bani, ţigări, alcool şi dulciuri.

Prejudiciu de peste 5000 de lei

Prima dată aceştia au furat mai puţin de teamă să nu observe cineva. Patronul, însă, a văzut că lipsesc mai multe bunuri. Acesta, însă, nu a anunţat poliţia cu atât mai mult cu cât nu existau semne de intrare prin efracţie. A pornit o anchetă proprie, suspectând că unul dintre angajaţi a băgat mâna în bani şi în produse. Peste câteva zile, încă, alte bunuri au dispărut. Nici atunci nu a anunţat oamenii legii. Mai târziu, însă, a dat peste gaura din acoperiş, realizând că, de fapt, este vorba despre cineva din afara unităţii. „Pe noi nu ne-a anunţat de prima dată. Abia când a văzut pe unde intrau. Am început cercetările şi am ajuns la cei doi tineri”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Prejudiciul creat de cei doi elevi a fost estimat la suma de 5 100 lei. Mare parte din acesta, însă, nu a fost recuperat, tinerii consumând bunurile. „Nu am recuperat nici 10% din prejudiciul pe care cei doi l-au făcut. Părinţii, însă, vor face eforturi şi vor plăti aceste daune”, a mai spus Tică. Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi prezentaţi, ulterior, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here