Au furat bunuri de 100 000 lei din biserici

277

politie 13Cinci gorjeni, fără frică de Dumnezeu, au furat la începutul acestei luni, mai multe obiecte de cult. Făptaşii au intrat prin efracţie în trei biserici din municipiu, de unde au sustras bunuri în valoare de un miliard de lei vechi. Poliţiştii i-au prins pe cei cinci hoţi, printre care se numără şi o minoră.

Preoţii parohi a trei biserici amplasate în municipiu, în cartierele Bîrseşti, Iezureni şi Romaneşti au sesizat, la începutul lunii martie, Poliţia Municipiului Târgu-Jiu despre faptul că în lăcaşele de cult au pătruns prin efracţie persoane necunoscute care au sustras mai multe obiecte de cult. Printre bunurile sustrase se află şi două policandre cu stativ (candelabru cu mai multe braţe), trei căldăruşe pentru agheasmă, două cristelniţe, valoarea acestora depăşind suma de 100.000 lei. După ce au efectuat mai multe investigaţi, Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au stabilit că suspecţi de comiterea furtului sunt cinci târgujieni, D.C., de 35 ani, P.F., de 31 ani, P.A.D., de 18 ani, B.I., de 38 ani şi o minoră de 17 ani.

Cei cinci suspecţi au fost prinşi în dimineaţa zilei de 15 martie, când 12 poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au efectuat o razie în cartierul Luncilor, pentru depistarea suspecţilor. Cei cinci hoţi au fost reţinuţi şi conduşi la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor. Tot la aceeaşi dată, poliţiştii au mers cu mandat judecătoresc să efectueze o percheziţie domiciliară la un imobil din oraş, în cartierul Meteor. Poliţiştii aveau informaţii că proprietara, M.L., de 39 ani, este cea care a achiziţionat de la suspecţi o parte din bunurile sustrase din biserici. Cu prilejul efectuării percheziţiei domiciliare, poliţiştii au identificat şi ridicat bunuri ce provin de la comiterea furturilor din cele trei biserici, dar şi alte bunuri (cabluri electrice, deşeuri din cupru etc.), posibil provenite din comiterea de infracţiuni. “Poliţiştii au dispus reţinerea celor 5 suspecţi (D.C., de 35 ani, P.F., de 31 ani, P.A.D., de 18 ani, B.I., de 38 ani şi a minorei de 17 ani), pe bază de ordonanţă pe o perioadă de 24 ore pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (I.P.J.) Gorj.

Ieri, cei cinci suspecţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propunere de arestare preventivă. Obiectele sustrase din cele trei lăcaşuri de cult au fost recuperate de către poliţişti şi urmează a fi restituite reprezentanţilor bisericilor.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here