Au fost stabilite taxele de şcolarizare la ŞPA Târgu-Jiu!

237

Şcoala Populară de Artă (ŞPA) Târgu-Jiu a stabilit valorile taxelor de şcolarizare pentru următorul an şcolar.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ŞPA Târgu-Jiu, Anamaria Alionescu, taxele vor rămâne la valorile celor din anii precedenţi. Unitatea dă posibilitatea cursanţilor ca toate taxele anuale să fie achitate în trei rate. Astfel, taxele de şcolarizare vor fi următoarele: orgă electronică, acordeon, balet – 450 de lei; vioară, violoncel, pian, chitară, clarinet, saxofon, nai – 350 de lei; fluier şi alte instrumente de suflat – 170 de lei; ţambal, contrabas, bras – scutite de taxă; canto muzică populară – 500 de lei; canto muzică uşoară – 400 de lei; canto muzică clasică – 400 de lei; pictură – 350 de lei; artă decorativă – 350 de lei; dans modern, dans de societate, dans sportiv – 280 de lei; dansuri populare – 50 de lei; meşteşuguri tradiţionale pe cale de dispariţie – scutite de taxă; artă fotografică – 250 de lei; teatru păpuşi – 250 de lei; actorie – 250 de lei; instrumente de percuţie – 350 de lei.
De asemenea, la secţiile externe din judeţ ale ŞPA Târgu-Jiu, vor fi percepute următoarele taxe de şcolarizare: dansuri moderne, balet, dans sportiv – 75 de lei; dansuri populare – 50 de lei; canto muzică uşoară/populară – 250 de lei; ansamblu datini şi obiceiuri populare – scutite de taxe; grup vocal muzică populară – 60 de lei; instrumente muzicale tradiţionale – 100 de lei; instrumente muzicale clasice – 220 de lei; orgă electronică – 350 de lei; artă decorativă, pictură – 50 de lei; ceramică – 50 de lei; meşteşuguri tradiţionale pe cale de dispariţie – scutite de taxe.
Reprezentanţii ŞPA Târgu-Jiu precizează faptul că taxa de înscriere în anul I, indiferent de disciplina aleasă (atât pentru cele cu taxă de frecvenţă, cât şi pentru cele scutite de taxă de frecvenţă) şi de nivelul cursului (bază sau perfecţionare) este de 20 de lei pentru sediu şi 10 lei pentru secţiile externe din judeţ. La disciplinele pentru care o instituţie/autoritate locală/societate/ONG este de acord să susţină financiar secţii sau discipline ale Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu în judeţ, taxele de frecvenţă devin tarife de prestări servicii, acestea fiind stabilite prin negociere directă. Taxa pentru eliberarea diplomei de absolvire este de 30 de lei, iar taxa lunară pentru cursurile de iniţiere, indiferent de disciplina aleasă este de 40 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here