Au doborât monumentul din Târgu Cărbunești

342

Accident spectaculos în centrul orașului Târgu Cărbunești, unde trei tineri aflați într-o mașină au reușit sâmbătă dimineața să intre, la propriu, în istoria localității, după ce au lovit în plin cu mașina în care se aflau monumentul dedicat eroilor din primul război mondial. Cei trei aveau între 16 și 17 ani, iar unul dintre ei a furat pur și simplu mașina părinților de acasă pentru a merge la o petrecere. În jurul orei 3.44, după ce a plecat de la chef cu amicii săi, minorul care nu avea permis, dar consumase alcool, s-a urcat la volan și a apăsat pedala de accelerație mai mult decât era cazul.
Mașina condusă imprudent a intrat pe contrasens și, după ce a trecut de bordură și de un gard de protecție a monumentului s-a dus într-un stâlp de electricitate pe care l-a și rupt, iar apoi s-a oprit în monumentul ridicat în memoria soldaților din primul război mondial. Vulturul auriu cu o cruce în cioc a fost trântit la pământ, dar, în mod surprinzător, a rămas intact. Soclul pe care erau scrise numele a zeci de soldați dispăruți pe front a fost făcut însă zob și va trebui reconstruit, primarul din Târgu Cărbunești, Mihai Mazilu, declarând că monumentul va fi refăcut cât mai repede posibil, după care autoritățile locale vor cere despăgubiri la cei care l-au distrus.
Polițiștii nu au stabilit care dintre tineri conducea cu exactitate mașina, cert fiind că toți trei consumaseră alcool înainte de a se urca în ea. Cel mai probabil cel care a furat mașina de acasă s-a urcat și la volan, el având acum de dat explicații părinților săi, care lucrează în Germania pentru a face rost de bani cu care să achite inclusiv ratele la autoturism. Șoferul va fi anchetat pentru distrugere, pentru că s-a urcat la volan băut și fără permis, dar și pentru vătămare corporală din culpă, el și prietenii săi ajungând la spital cu răni grave.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here