Au ajuns la spital, de Crăciun

1615

În prima și a doua zi de Crăciun, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, s-au prezentat 175 de gorjeni. În aceeași perioadă, la Camera de gardă a Spitalului 700 au fost îngrijiți 28 de pacienți cu afecțiuni neurologice și cardiace.
„De Crăciun, la UPU s-au prezentat 70 de persoane cu traumatisme de membre, entorse, colici abdominale și colici renale, accidente vasculare și probleme cardiace. Pe 26 decembrie 2021, la UPU au ajuns 105 gorjeni cu traumatisme grave, ocluzii intestinale, colici renale și colici abdominale, colici biliare, insuficiență respiratorie, stări de ebrietate, amigdalite acute, gastroduodenite, alergii, răni suferite în urma unor accidente casnice (plăgi înțepate), probleme neurologice și cardiace, dar și mai mulți suspecți de coronavirus”, a precizat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu.
Și anul acesta, unii dintre pacienții care au avut nevoie de îngrijiri medicale au exagerat cu mâncarea tradițională de Crăciun. Doar o parte dintre gorjenii care s-au prezentat la UPU au rămas internați în secțiile SJU Târgu-Jiu. Moderaţia ar trebui să fie cuvântul cheie pentru mesele pline de sărbători. Medicii ne sfătuiesc să gustăm cu măsură din fiecare preparat, să facem pauze şi să bem multă apă. Urmează Revelionul şi Sfântul Vasile, iar după experienţele din anii trecuţi, medicii se aşteaptă ca numărul celor sosiţi la urgenţe să crească.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here