Atribuţii suplimentare pentru Poliţia Locală Târgu-Jiu

143

IMG_2062Liber la sancţiuni! Datorită adoptării a două noi hotărâri de Consiliu Local, agenţii Poliţiei Locale Târgu-Jiu au mai mult de lucru. Ei vor fi cei care vor da sancţiuni pentru claxonarea excesivă, dar şi cei care vor elibera permise de liberă trece pentru o perioadă de până la 48 de ore.

Primăria şi Consiliul Local Târgu-Jiu au decis instituirea unor reguli referitoare la utilizarea unor mijloace sonore pe raza municipiului. Acestea se referă la reclamele sonore, realizate prin intermediul portavocilor, staţii de amplificare, montate sau nu pe autovehicule, sau claxonatul nejustificat. Consilierii municipali au decis că reclamele sonore sunt permise numai în baza acordului Poliţiei Locale Târgu-Jiu, pe traseul şi intervalul de timp aprobat. Solicitanţii trebuie să achite o taxă de 50 de lei pe zi către Poliţia Locală, în schimb eliberându-se documentul privind acordul pentru intervalul de timp şi locaţia aprobată. În caz de nerespectare a acordului, Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Târgu-Jiu au impus şi sancţiuni. „Claxonatul fără noimă în Târgu-Jiu, reclamele sonore neautorizate şi nerespectarea prevederilor din acord cu privire la intervalul de timp şi traseul aprobat, se sancţionează cu amendă contravenţională în valoare de la 200 şi până la 500 de lei. Contravenientul are posibilitatea achitării pe loc a sancţiunii ori în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se efectuează de către poliţiştii locali”, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Locale Târgu-Jiu.

20 de lei, permisul de liberă trecere

Tot în sarcina Poliţiei Locale a trecut şi eliberarea permiselor de liberă trece. Potrivit şefului Poliţiei Locale Municipale, instituţia poate elibera permise de liberă trecere pentru o perioadă de până la 48 de ore. „Solicitanţii trebuie să vină la noi şi să achite o taxă de 20 de lei pentru 24 de ore. Li se va elibera o chitanţă, precum şi permisul de liberă trecere. Pe acesta, noi îi vom scrie data şi traseul deplasării”, a precizat Ion Tudor. Totuşi pentru permisele de liberă trecere eliberate pentru o perioadă mai mare de timp se va ocupa tot compartimentul abilitat din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu. La Compartimentului Transport Local se primesc cereri pentru eliberarea permiselor de liberă trecere prin municipiu a autovehiculelor cu o masă mai mare de 3,5 tone şi care trec regulat prin municipiu, desfăşurând o activitate de transport al mărfurilor. Conform reprezentanţilor primăriei, taxa de liberă trecere este un diferenţiată, în funcţie de masa autovehiculelor, însă neschimbată de mai bine de trei ani încoace. Această taxă poate ajunge de la cinci lei pe zi la 1.500 de lei pe lună pentru autovehiculele cu o trecere regulată prin municipiul Târgu-Jiu.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here