Atmosferă electrizantă, sâmbătă seara în centru

222

2011-07-16 20.35.57Muzică, dans, 2 boxe puternice şi un laptop, figuri care par să sfideze gravitatea şi multă energie, aşa se poate caracteriza seara de sâmbătă în centrul Târgu-Jiului. Opt băieţi: Dennis, Alexsan, Cretzu, Danny, Bubble, Baterie, Risk şi Diddy au animat centrul printr-o demonstraţie de breakdance pe ritmuri urbane, care a încântat publicul şi trecătorii.

Cei opt sunt din Târgu-Jiu şi au mai dansat şi prin alte oraşe ca Timişoara, Arad sau Bucureşti. Băieţii au reuşit să scoată oraşul din monotonia weekendului, atât prin muzica antrenantă, dar mai ales prin mişcările de breakdance care au fost executate cu atâta uşurinţă de parcă erau făcute în imponderabilitate. Dansatorii sunt de fapt 2 trupe prietene: Still05crew şi Sk. “Dansez de mai mult de 12 ani. Ne place să ne mişcăm pe ritmuri de breakbeat, rap.” spune Diddy. Show-ul a fost organizat de ei, fără implicare din partea autorităţilor. “Ne întâlnim şi dansăm ca între prieteni.” se destăinuie unul din breakdance-ri.

Breakdance-ul, o moştenire americană

2011-07-16 21.03.28Este plăcut să vezi că oraşul nostru începe să se alinieze la tendinţele şi stilurile din marile oraşe ale ţării. Cultura urbană a breakdance-ului nu ar trebui ignorată, mai ales că are în spate o întreagă istorie care începe din 1969, în SUA, când James Brown devenea celebru cu hitul său “Get on the good foot” (n.r. traducere adaptată: dansează tot timpul cu dreptul). Dansul sau Energie (n.r. energie) face furori în America anilor ’70 şi dă naştere mişcării breakdance.

Românii au talent

Trupa Sk vrea să participe la concursul naţional Românii au talent, în data de 20 August. Băieţii au speranţe, mai ales că trupa Sk a mai câştigat premii la Festivalul Florilor din Timişoara. Acolo, băieţii au obţinut locul 2 la categoria “dans modern” şi locul 1 la categoria “dans stilizat” şi au mai participat la multe alte competiţii locale şi naţionale. Le urăm succes băieţilor care vor reprezenta Târgu-Jiul la “Românii au talent”.

SILVIU POPESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here