Atitudine bună, înfrângere grea! Pandurii au clacat pe final

709

Pandurii Târgu-Jiu a suferit o nouă înfrângere severă în liga secundă, 1-4 cu CSM Reşiţa. De data aceasta, scorul de pe tabelă nu a reflectat nicidecum realitatea de pe teren.
Rămasă cu foarte puţini jucători pe care se poate baza, trupa gazdă a oferit o replică demnă şi a fost, în prima repriză, de multe ori peste adversar. Eforturile amfitrionilor au fost încununate în minutul 42, când Tănăsoiu a obţinut un penalti, după un fault evident al lui Adrian Rus. Oficialii Pandurilor au cerut chiar ,,roşu” la intervenţia fostului dinamovist, dar arbitra confruntării a arătat cartonaşul galben. Tănăsoiu a transformat lovitura de pedeapsă, devenind primul pandur care înscrie pe Municipal, şi gazdele au intrat în avantaj la pauză.

Repriză de coşmar
Totul a mers prost pentru gorjeni în partea secundă. Horaţiu Peia a fost luat de ambulanţă după ce a suferit o comoţie, iar Adi Tănăsoiu a părăsit terenul accidentat.
În minutul 60, bănăţenii au revenit în joc după un gol frumos marcat de Emanuel Dat, care a izbutit un şut plasat de la 17 metri. Problemele din centrul defensivei, acolo unde Pandurii a fost părăsită de mai toţi apărătorii centrali, s-au văzut din plin în minutul 71, când Breşneni a înscris cu capul din careu după o fază fixă. A fost din rău în mai rău. Cotolan a văzut al doilea galben, extrem de uşor, după un fault asupra lui Astafei, iar din lovitura liberă rezultată, Breşneni a marcat din nou (89). Fostul jucător al Viitorului, Astafei, a pus cireaşa pe tort pentru bănăţeni (90), care au plecat victorioşi de la Târgu-Jiu. Paradoxal, portarul Alex Krupensky (16 ani) a apărat bine în primul său meci ca titular, iar golurile nu îi pot fi reproşate.

Cojocaru: ,,Meritam cel puţin un egal”
Antrenorul Pandurilor, Călin Cojocaru, a declarat după meci că rezultarul este injust şi a sugerat că arbitrii au contribuit la declinul echipei din repriza a doua. Pandurii au avut o ocazie mare în startul mitanului secund, dar nu au fructificat-o. Tehnicianul timişorean şi-a felicitat jucătorii, şi este convins că echipa sa poate obţine şi puncte în viitoarele confrunări.
,,Am întâlnit o echipă bună şi în prima repriză am jucat de la egal la egal. Am arătat că putem să jucăm cu orice echipă. Adversarul nostru a fost în două cantonamente, iar noi ne-am pregătit aici pe cont propriu. Băieţii merită toate felicitările. În prima repriză, adversarii trebuia să aibă cel puţin un cartonaş roşu. Am căzut pe final, şi am primit uşor golurile şi cartonaşele. Nu cred că diferenţa de pe tabela este reală. Lumea striga să facem schimbări, mă pufnea râsul. Se ştie ce lot aveam. Filip era nepregătit, îi trebuie încă două-trei săptămâni. Avem calitate, dar la momentul acesta atât am putut. Şi fizic am stat rău în ultimele minute. Pare un scor lejer, dar, din punctul meu de vedere, adversarii s-au chinuit. Nu putem spune că ne-a nenorocit cu fotbalul o echipă care a fost în două cantonamente şi a făcut 13 transferuri. Noi nu am avut nici masă în unele weekend-uri. Cam asta e diferenţa. Peia a luat un picior în tâmplă. Mai roşu ca acela nu cred că se poate. Nu vrem să ne ajute arbitrii, doar să ne lase să jucăm fotbal. E frustrant că muncim în condiţiile pe care le ştiţi. Cred că meritam cel puţin un egal”, a spus Cojocaru.Şi antrenorul oaspeţilor, Dorinel Munteanu, i-a felicitat pe gorjeni pentru dăruire, şi a admis că echipa sa a jucat bine doar o repriză.,,Felicit echipa Pandurii. O echipă tânără, dar cu o inimă foarte mare. Ne-a pus mari probleme în prima repriză, când nu am putut să ne impunem jocul. Jucătorii mei au intrat relaxaţi, deşi le-am atras atenţia să fie concentraţi. La pauză ne-am schimbat atitudinea şi am câştigat jocul. Mă bucur pentru victorie, dar mai avem foarte mult de muncă pentru a ne atinge obiectivul”, a spus ,,Neamţul”.În runda viitoare, Pandurii joacă tot la Târgu-Jiu, echipa gazdă fiind considerată Viitorul.
Pandurii Târgu-Jiu – CSM Reşiţa: 1-4 (1-0)
Pandurii Târgu-Jiu: Krupensky – Cuţitoiu, Nic. Cotolan, D. Ciobanu (cpt.), Vasilescu – Takahashi, Trancă – Peia (Cornicioiu 46′), Şendroiu, Tănăsoiu (Dinu-Ivănescu 70′) – P. Popescu. Rezerve neutilizate: Licuriceanu – Leo. Gheorghe, Rob. Lică, R. Filip, Erhard. Antrenor: Călin Cojocaru
Eliminat: Nicolae Cotolan 88′ (cumul de cartonaşe galbene)
CSM Reşiţa: Cobrea – Laur. Rus (cpt.), Dudea, Erichot, R. Ispas – C. Cristea, Breşneni, Dat – Dodoi (Luboya 53′), Laur. Buş (Astafei 63′) – D. Ene (F. Dobre 90+1′). Rezerve neutilizate: Zimmermann – Danci, Caragea, Vasiu. Antrenor: Dorinel Munteanu
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here