Atestatele de producător, avizate de Camera Agricolă şi eliberate de primari

290

Consilierii judeţeni au decis în ultima şedinţă ce a avut loc pe 30 aprilie, ca instituţia Camera Agricolă a judeţului să fie cea care să emită avizele consultative necesar  eliberării atestatelor  de  producător  de  către autoritățile administrației publice locale. Potrivit Legii nr. 145/2014, atestatul de producător se eliberează, la cerere, persoanelor fizice care optează pentru desfăşurarea unei activităţi economice în sectorul agricol, după verificarea cu privire la existenţa suprafeţelor de teren, respectiv a efectivelor de animale pentru care se solicită eliberarea atestatului de producător.
Atestatul de producător este documentul eliberat persoanei fizice care desfăşoară activitate economică în sectorul agricol şi care atestă calitatea de producător agricol persoană fizică. Atestatul  de  producător se eliberează  de către primar,  cu  avizul  consultativ  al  structurilor asociative  profesionale/patronale/sindicale din agricultură, după caz, constituite  potrivit  legii  şi organizate la nivel local şi judeţean, care se înregistrează la nivelul unităţilor administrativ teritoriale.
Începând cu 4 mai, toţi producătorii agricoli, care vând produse, vor fi nevoiţi să deţină atestat de producător şi carnet de comercializare. Cei care nu vor respecta această regulă riscă amenzi de până la 22.500 lei.
„Atestatele de producători au fost achiziţionate în mod centralizat de CJ Gorj. Acţiunea s-a încheiat acum o săptămână, ele sunt aici şi sunt în curs de verificare. Deoarece aceste atestate există deja nu este niciun risc să fie amendaţi producătorii. Atestatele vor fi distribuite în teritoriu cât mai curând. Pentru că aceste atestate de producător nu puteau fi distribuite s-a luat măsura în sprijinirea obţinerea avizului consultativ astfel că în cadrul şedinţei am decis ca instituţia care să emită avizul consultativ să fie Camera Agricolă Gorj. Eu cred că nu vor fi probleme, iar producătorii agricoli nu sunt predispuşi să încalce legea”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here