ATENȚIE! Pornesc sirenele în Gorj

234

În această dimineață, de la ora 10.00, timp de o oră, vor suna sirenele în județul Gorj. Pompierii spun să nu va alarmați. Aceștia vor să verifice dacă funcționează sistemele de avertizare a populației.

La nivelul județului sunt 179 de sisteme de alarmare, dintre care 50 în municipiul Târgu-Jiu. La ultimul exercițiu au fost verificate 56 de echipamente, din care patru fie nu s-au auzit suficient de tare, fie nu au funcționat deloc.

„Pentru obţinerea unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate de avertizare/alarmare a populației şi gradul de acoperire acustică, precum şi pentru antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale şi pregătirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă organizează şi desfăşoară antrenamente pentru verificarea funcţionării sirenelor de alarmare publică, prin acţionarea acestora în zona de competenţă, începând cu luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul 10.00-11.00.
Testarea echipamentelor dedicate de avertizare/alarmare a populației din judeţul Gorj va continua şi în această lună, exerciţiul urmând să se desfășoare astăzi, în intervalul orar 10.00-11.00.
Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările Inspectoratului pentru Situații de Urgență 《Lt.col. Dumitru Petrescu》 al judeţului Gorj, precum şi ale autorităţilor administraţiei publice locale”, a precizat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here