Atelierul din biserică. Au cusut semne tradiționale și au confecționat mărțișoare

1138

Prima întâlnire din cadrul atelierelor „Semne cusute – tradiții care ne definesc” a avut loc la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Parohia Țicleni.
Peste 30 de copii și adolescenți au pictat, au învățat să confecționeze mărțișoare și să transpună pe pânza de cusut semne tradiționale care ne definesc istoria și tradiția și care se regăsesc pe iile purtate în zilele de sărbătoare.
Atelierele se desfăşoară săptămânal, în ziua de duminică. „Vă așteptăm și duminica viitoare, 25.02.2024, ora 13:00! Mulțumim părinților, copiilor și doamnelor care au avut grijă de copiii participanți la atelier. Mulțumim, de asemenea, și doamnelor prof. înv. Luminița Coman și Elida Bejinaru, care ne-au fost alături!”, a transmis părintele paroh Dragomir Țicleanu.
Atelierele „Semne cusute – tradiţii care ne definesc” sunt la cea de-a doua ediţie. „Am început de anul trecut formatul acestor ateliere, al acestor întâlniri cu copiii, şi, practic, din dorinţa de a sluji comunitatea noastră din Ţicleni, parohia noastră, ne-am gândit să ne adresăm mai ales copiilor, care reprezintă viitorul nostru, viitorul parohiei. Încercăm să fim tot timpul atenţi faţă de nevoile copiilor, faţă de dorinţele lor, dar bineînţeles păstrându-i ancoraţi în principiile creştineşti, şi, de asemenea, în tot ce înseamnă tradiţii, obiceiuri, încercăm să le actualizăm şi să le facem să fie pe placul lor, să fie ceva nou de descoperit pentru ei”, a precizat preotul Țicleanu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here