Atelier de educație financiară pentru profesori

751

Banca Națională a României – sucursala Gorj a găzduit, luna trecută, Atelierul de Educație Financiară – ediția 2024, dedicat profesorilor din unitățile școlare din județul Gorj. Au fost prezentate expuneri ale instrumentelor moderne de plată și măsurile ce trebuie luate pentru prevenirea tipurilor de fraude online.
Nu mai puțin de 25 de profesori au învățat, pe lângă noțiunile elementare aferente piețelor financiare, cum să administreze, cum să investească și cum să economisească banii, atât în calitatea lor de consumatori de produse și servicii financiare, cât și cea de interlocutori, transmițători și multiplicatori de mesaje educaționale pentru elevi.
De asemenea, s-a pus accentul pe gestionarea propriilor nevoi financiare și care sunt instrumentele, produsele și serviciile financiare, precum și pe alegerea din paleta de oferte disponibile, astfel încât acestea să se potrivească nevoilor reale, să fie conforme resurselor financiare disponibile și să prezinte un nivel de utilitate ridicat.
Atelierul de Educație Financiară este inițiat și derulat de către Banca Națională a României, în parteneriat cu Asociația Română a Băncilor. La nivelul județului Gorj, această activitate de educație s-a derulat cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here