Atacanții au început să fie productivi

235

Multă vreme Pandurii a căutat fără succes atacantul golgheter, care să înscrie mai mult de zece goluri pe sezon.

În ultimii ani, și grație unui joc mai ofensiv, echipa gorjeană a reușit să aibă și astfel de jucători în lot, însă fără a se atinge un nivel de productivitate cu adevărat performantă, cu excepția lui Eric de Oliveira, care însă a stat la Târgu-Jiu doar o jumătate de an, perioadă în care în 19 etape din Liga 1 a înscris 11 goluri și a dat 9 pase decisive. Departe de brazilian, dar încercând să-și facă treaba cât mai bine la Pandurii, Mihai Roman și Devydas Matulevicius au început să marcheze gol după gol în ultimele etape. Dealtfel, cele două vârfuri ale Pandurilor au contribuit împreună la 70% din zestrea golurilor echipei gorjene după nouă etape, perioadă în care trupa lui Grigoraș are la activ 10 goluri.

Descătușați din runda a cincea
După un început ezitant, greoi, cei doi atacanți au început să-și facă datoria în fața porții. Fără a fi înscris vreun gol în primele patru runde, cei doi atacanți din lotul lui Grigoraș au marcat apoi etapă de etapă, mai puțin în jocul de la Giurgiu, unde Momcilovic a fost cel care a înscris singurul gol al gorjenilor. Roman a fost primul care a spart gheața, marcând în meciul cu Viitorul, la puține momente după ce a fost introdus pe teren, și tot el este cel mai bun marcator al Pandurilor, cu patru goluri înscrise până acum, cu unul mai mult decât Matulevicius, ambii având în cont câte o dublă, în același meci, în poarta Oțelului.
Roman a fost titular în prima etapă, profitând de o accidentare a lui Matulevicius, după care lituanianul a fost preferat pentru primul unsprezece de Petre Grigoraș. Opțiunea antrenorului s-a modificat după pauza prilejuită de jocurile echipei naționale, Roman a fost titular și a reușit să-i demonstreze antrenorului că nu s-a înșelat, asta în ciuda faptului că, încă, ratează foarte mult din ocazii clare de gol. Cei doi jucători de atac ai Pandurilor și-au împărțit aproape frățește minutele în acest sezon, Roman având 494 de minute pe teren, în vreme ce Matulevicius are 386, diferența făcându-se în prima rundă, ratată de lituanian din cauza unei accidentări. La eficiență, cei doi sunt cap la cap, Roman a avut nevoie de 123,5 minute pentru un gol, în vreme ce Matulevicius a înscris o dată la fiecare 128,6 minute jucate.

Lăudați de căpitan
Evoluțiile celor doi atacanți au fost apreciate de căpitanul echipei, acesta felicitându-i după partida cu Oțelul, când ambii au reușit câte o dublă: “Țin să-i felicit pe amândoi, sunt jucători foarte importanți pentru noi, și-au demonstrat valoarea și sper să o țină pe aceeași linie ca domn profesor să aibă o misiune grea când trebuie să decidă cine va juca”, a declarat Paul Anton.

Smrekar, în stand-by
Celor doi golgheteri ai Pandurilor le-a fost adus un jucător care să le facă un dram de concurență, Matija Smrekar, însă croatul nu a apucat încă să debuteze pentru gorjeni. Smrekar a fost transferat de Pandurii în perioada în care vârfurile gorjenilor nu se “lipeau” deloc la gol, iar decizia conducerii a fost una productivă, chiar dacă de marcat au marcat tot cei vechi, parcă speriați de concurență. Smrekar stă însă de etape bune în afara lotului, fără ca la clubul gorjean să fi ajuns cartea verde care să-i dea dreptul de joc în Liga 1: “Nu știu nimic, nu s-a rezolvat, eu sper să se rezolve până vineri”, a declarat croatul, care se mișcă binișor la antrenamente, însă a ratat șansa de a se impune rapid în echipa pandurilor după ce Roman și Matulevicius arată o bună poftă de joc și de gol în ultimele etape.

S-a rupt Răduț!
O pierdere grea pentru Grigoraș în perioada următoare este Mihai Răduț, jucător care a suferit o accidentare la antrenamentul de ieri dimineață. La una din ultimele faze ale antrenamentului, la un sprint pe lângă Pleașcă, Mihai Răduț s-a oprit acuzând o înțepătură la coapsa dreaptă. Durerea nu l-a lăsat nici după ce i-a fost aplicată o pungă cu gheață, iar medicul echipei va trebui să meargă astăzi cu jucătorul pentru un examen care să arate exact care este problema cu care se confruntă mijlocașul gorjenilor. Varianta optimistă ar fi o contractură musculară, care să-l țină departe de teren o perioadă mai scurtă, însă cel mai probabil este vorba de o ruptură musculară, ceea ce echivalează cu o absență de câteva săptămâni. Partea bună a lucurilor este că Liga 1 se va întrerupe după meciul Pandurilor de la Cluj, așa că Mihai Răduț ar putea pierde mai puține partide din campionatul intern.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here