Atacă Cupa în Banat!

292

Pandurii Târgu Jiu debutează, astăzi, în cea de-a treia competiţie a sezonului, Cupa României. Trupa lui Edward Iordănescu are o misiune aparent uşoară în 16-imi contra divizionarei secunde, UTA Bătrâna Doamnă.

Pandurii atacă și al treilea front de luptă în această toamnă. După eliminarea prematură din Cupa Ligii, Pandurii pun mai mare preț pe Cupa României, cel puțin la nivel declarativ. Fruntașă în Liga 1, Pandurii Târgu Jiu are prima șansă în fața divizionarei secunde UTA Bătrâna Doamnă, locul 5 în Liga 2 chiar dacă disputa are loc la Arad.

Linia a doua cu UTA
„Nu există decât o singură variantă, ca Pandurii să meargă mai departe în Cupa României!” e deviza lui Edward Iordănescu care are de gând să joace cu rezervele la Arad. Iordănescu jr. a lăsat acasă nouă jucători: Mingote, Pleașcă, Filipetto, Vasco, Vasiljevic, Momcilovic, Răduț, Droppa și Wellington.
Astfel e de așteptat ca Lazar să revină în poarta pandurilor după mai bine de un an, Erico, Șandru și Grecu să-și facă apariția în apărare, Săpunaru să debuteze în tricoul alb-albastru în postura de închizător, iar Khalouta să bifeze și el un nou meci ca titular după cel cu Dinamo din Cupa Ligii.
Edi Iordănescu nu e încă decis dacă va apela la Cristi Săpunaru din primul minut sau îl va folosi pe parcurs, dar mesajul pentru elevii săi e clar: victorie!
„Ne propunem să mergem mai departe şi vom aborda în acest sens şi meciul, cu foarte mare atenţie. Sigur că UTA este o echipă care pe teren propriu poate fi dificilă şi poate crea probleme. Şi având şi suporterii în spate va fi o forţă în plus pentru ei. Întâlnim o echipă de tradiţie în fotbalul românesc care are şi mulţi suporteri, şi, cu siguranţă, că va fi mult interes pentru această partidă. În Arad sunt foarte mulţi iubitori ai fenomenului şi cu siguranţă că vor să vadă un joc la cel mai înalt nivel. Iar Pandurii reprezintă o echipă care va trezi interes, e o echipă de prima ligă care revine după mult timp în Arad. Noi vom merge acolo cu încredere, vom aborda cu încredere şi cu personalitate acest joc şi nu există decât o singură variantă, ca Pandurii să meargă mai departe în Cupa României!”, a declarat Edi Iordănescu.

UTA, o legendă
UTA este una din cele mai titrate echipe din fotbalul românesc. Câștigătoare de șase ori a campionatului și de două ori a Cupei României, deține cele mai multe titluri dintre echipele din provincie. La un prag de desființare, UTA Bătrâna Doamnă a revenit în acest an în Liga a 2-a după ce Federația Română de Fotbal o exclusese în 2014. În actuala ediție a Cupei României, UTA a trecut de CSM Lugoj (TM), scor 2-1 și așteaptă cu încredere meciul cu Pandurii. ”Cei de la Pandurii vin după o victorie cu Târgu Mureș, să vedem cum abordează meciul. Cu siguranță au soluții în lotul lărgit, dar și de la echipa a doua, unde sunt tineri promițători pe care i-am văzut în duelurile de anul trecut. Întâlnim o echipă frumoasă a Ligii I. Chiar dacă nu mai sunt așa pe val ca în perioada în care jucau în Europa League, au jucători buni și antrenor pe măsură. Și noi suntem în creștere, sperăm să ne ridicăm la nivelul lor și chiar să ne autodepășim, pentru o performanță frumoasă, care n-a mai fost de mult timp realizată în Arad de UTA”, a declarat tehnicianul arădenilor, Roland Nagy.

UT Arad – Pandurii Târgu Jiu
Stadion “Motorul”, Arad, astăzi, ora 16:00, în direct pe Digisport
UTA: Miron – Polgar, Botiş, Al. Manea, Burlă – Chindriş, R. Rus, Dobrean , M. Vlad – Curtuiuş, Sz. Szekely.
Antrenor: Rolang Nagy
Pandurii: Lazar – Ungurușan, Erico da Silva, Șandru, Grecu – Săpunaru, Pițian – Ciucur, Nistor, V. Munteanu – Khalouta.
Antrenor: Edward Iordănescu
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here