Atac politic, în Consiliul Judeţean Gorj – Trotea acoperă lipsa investiţiilor de mediu de la CE Rovinari

298

deschiderePrezentarea în cadrul şedinţei ordinare de ieri a raportului preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, pe anul 2009, de către Ion Călinoiu a stârnit nemulţumirea consilierului PD-L, Tiberiu Trotea. Directorul general al Complexului Energetic (CE) Rovinari s-a simţit lezat că în acest document se făcea referire şi la minerit şi energie, domeniu care se află în stăpânirea ,,portocaliilor”.

În cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean de ieri, Ion Călinoiu, preşedintele acestui for şi-a prezentat raportul de activitate pe anul trecut. După ce a dat citire acestui document, lucrările acestui for au continuat nefăcându-se abatere de la ordinea de zi. La finalul şedinţei însă, consilierul judeţean Tiberiu Trotea a luat cuvântul atacând politic o parte dintre informaţiile prezentate în raport de Ion Călinoiu. ,,Din păcate, în loc să sprijiniţi activitatea energetică şi minieră din Gorj, inventaţi o serie de lucruri, fie din rea credinţă, fie dintr-o proastă informare. Fel şi fel de lucruri pe care le treceţi în revistă fără a avea un temei legal, să zic aşa, cu ghilimelele de rigoare. Spuneţi, printre altele, că termocentralele Turceni şi Rovinari arată o lipsă de seriozitate în abordarea problemelor legate de mediu. Este fals total în aceste afirmaţii”, a ce rovinarideclarat consilierul judeţean PD-L, Tiberiu Trotea. Ion Călinoiu răspunde însă atacului pedelistului explicându-i că a realizat un raport de activitate obiectiv. ,,Ceea ce spuneţi dumneavoastră despre investiţiile de mediu sunt departe de realitate. Aceste investiţii nu se pot realiza dacă oamenii stau acasă. (..) Fac apel să veniţi cu soluţii foarte clare”, a răspuns Călinoiu.

Consilierii enervaţi

Între cei doi au mai avut loc câteva schimburi de replici, Tiberiu Trotea insistând în încercarea de a denigra raportul realizat de Ion Călinoiu. O parte dintre consilierii judeţeni chiar s-au enervat de acest incident, ceea ce l-a făcut pe Trotea să îşi finalizeze discursul.

prefecturaNu este însă pentru prima dată când în Consiliul Judeţean Gorj au loc astfel de discuţii, în contradictoriu, între Tiberiu Trotea şi Ion Călinoiu, ori între Ionel Manţog şi Călinoiu dar şi între pedelistul Gheorghe Grivei şi Călinoiu, atacurile având conotaţii politice şi fiind îndreptate în mod exclusiv spre şeful acestui for.

Anamaria Stoicaimg230

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here