Atac la Rege! Pandurii – FC Viitorul, astăzi de la 20.30

222

Gorjenii vor să demonstreze că eşecul, de marţi, cu Poli Iaşi nu le-a turnat plumb în ghete, iar o victorie, în această seară, împotriva regelui Hagi, i-ar aduce pe drumul cel bun. Cum lupta la play-off s-a echilibrat după ultima rundă, Pandurii are o singură variantă pentru a ţine departe concurenţa: victoria. Anul trecut, gorjenii au fost printre “naşii” echipei de la malul mării, dar preşedintele Narcis Răducan a recunoscut că acest lucru nu are mare importanţă. “Avem un ascendent moral, faţă de ei, de anul trecut, dar asta nu-ţi garantează mare lucru şi va trebui să muncim mult să ne apropiem cele 3 puncte. Partida este foarte importantă pentru noi, suntem şi rivali, avem acelaşi obiectiv şi m-aş bucura foarte mult să câştigăm”, a spus Răducan. Remarcatul meciului de la Iaşi, atacantul Valentin Alexandru a declarat că “minerii” nu-şi mai permit paşi greşiţi, şi dacă se vor concentra suficient în această partidă, gazdele vor avea câştig de cauză. “Suntem nevoiţi la partida, de acasă, cu Viitorul să obţinem toate cele 3 puncte. Au o echipă foarte bună, care pasează într-un ritm foarte bun, dar dacă noi vom face un meci bun cred că putem să obţinem cele 3 puncte fără probleme. Cred că totul depinde de noi, avem o echipă mai valoroasă”, a spus vârful venit de la Dunărea Călăraşi. Pe de altă parte, antrenorul Petre Grigoraş şi-a avertizat elevii, spunând că Viitorul nu mai este echipa “crudă” din trecut. “Sperăm să nu mai facem greşeli în partida cu Viitorul pentru că din punctul meu de vedere e o echipă extrem de valoroasă, chiar mai valoroasă ca Iaşiul. O echipă care pasează foarte bine, o echipă care pune presiune. Dezvoltă un joc combinativ foarte frumos, au jucători de viteză, jucători care cochetează cu loturile naţionale şi ăsta nu e puţin lucru. Nu mai sunt copiii de altă dată. Să nu mai considerăm că Viitorul este o echipă de puşti. Un Chiţu, un Iancu, sunt jucători care au trecut de vârsta junioratului şi sunt sigur că ne va aştepta un meci foarte dificil. Este o echipă foarte periculoasă”.

Probleme în defensivă
După ce apărarea gorjenilor a trecut cu bine de primele teste, iar Pandurii nu a luat niciun gol din acţiune în 8 runde, în Moldova defensiva lui Grigoraş s-a clătinat serios. Şi în meciul de astăzi, cel mai probabil, cuplul de fundaşi central va fi alcătuit tot din Vasiljevic şi Buijs, Piţian având şanse mici de joc, iar Bunoza fiind, în continuare, accidentat.
“Piţian revine după două săptămâni de pauză, a făcut primul antrenament cu echipa, vă daţi seama că este o situaţie destul de delicată, dar vom apela la cei care sunt apţi 100% şi vom încerca să tranşăm partida în favoarea noastră”, a spus Grigoraş.
În ceea ce îl priveşte pe apărătorul bosniac, antrenorul Pandurilor speră ca acesta să revină la antrenamente curând: “A încercat să se antreneze, a reuşit o zi, două, după care iarăşi a simţit dureri foarte mari. A mai încercat să intre, din păcate nu a reuşit. Sperăm la un verdict favorabil pentru că avem nevoie de concurenţă şi avem nevoie de toţi jucătorii”.

Victoria, cadou pentru Răducan!
Preşedintele clubului Pandurii, Narcis Răducan, împlineşte astăzi, 42 de ani. Firesc, o victorie în partida cu Viitorul ar fi un prilej suplimentar de bucurie în vestiarul gorjenilor, iar antrenorul Petre Grigoraş a declarat că va face tot ceea ce îi stă în putinţă pentru ca oficialul echipei să aibă parte de o sărbătoare reuşită: “Doresc să-i spun <La mulţi ani!>. Să fie sănătos, şi el, şi familia lui. Să aibă satisfacţii din partea echipei şi bineînţeles dacă vom reuşi să câştigăm va fi şi pentru dânsul. Ne dorim foarte mult să câştigăm, nu numai pentru preşedinte, dar şi pentru toată comunitatea şi, bineînţeles, dacă e şi o zi specială atunci o să-i <înmânăm> victoria cu cea mai mare plăcere. Important este să o obţinem prima dată”.

Meci cu multe goluri?
Dacă profilul celor două formaţii este unul destul de ofensiv, pariorii nu se aşteaptă neapărat la un festival de goluri în partida de pe Municipalul din Severin. Cei care vor miza că meciul va avea peste două goluri vor obţine cel puţin dublul sumei pariate. Deşi nu este, nici pe departe, cel mai mare fan al pariurilor, antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraş, a preconizat un duel destul de “animat”.
“Să sperăm că va fi cu goluri multe pentru că fotbalul asta aşteaptă, dar să reuşim să înscriem un gol mai mult decât adversarul. Viitorul este o echipă care înscrie, în general, care îşi creează situaţii foarte multe de a marca şi va trebui să fim extrem de atenţi dacă vrem să câştigăm”, a spus Grigoraş.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here