Atac de panică pentru mama bebeluşului devorat de câini la spitalul Târgu Cărbuneşti

190

Când mai nimeni nu credea că anchetatorii vor scoate la iveală adevărul în cazul fătului care a sfârşit groaznic în urmă cu câteva luni în curtea Spitalului de la Târgu Cărbuneşti, ieri poliţiştii şi procurorii au primit vestea pe care o aşteptau de atâta timp. Testele ADN arată că o femeie de 31 de ani este considerată ca fiind mama bebeluşului născut viu şi aruncat în curtea unităţii sanitare, unde a fost apoi devorat de câini, faptele având loc în luna aprilie.

Anchetatorii au prelevat atunci probe de sânge şi au efectuate teste ADN şi chiar ginecologice la toate persoanele aflate în spital şi care puteau avea legătură cu cazul respectiv, vizate de verificări fiind inclusiv angajatele unităţii sanitare. Femeia suspectată ca fiind mama bebeluşului a fost depistată prin compararea probelor ADN prelevate de la ea cu cele ale nou-născutului. „Din datele de anchetă rezultă că aceasta s-a aflat în Spitalul orăşenesc din Târgu Cărbuneşti în perioada anterioară datei de 18 aprilie, în calitate de însoţitoare a unei rude în vârstă de 11 ani, internată la secţia chirurgie”, a menţionat procurorul Cristina Ciobanu, purtător de cuvânt al Parchetului Judeţean, care precizează că femeia va fi supusă unei expertize psihiatrice pentru a i se stabili discernământul.

Audiată altădată
Un echipaj de la IPJ Gorj a mers, ieri, la domiciliul său din comuna Bărbăteşti, în apropiere de Târgu Cărbuneşti, pentru a o aduce la audieri la Parchet, moment în care femeia a făcut o criză, fiind necesară o ambulanţă care să o transporte la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Ambulanţa a transportat-o pe suspectă mai întâi la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, după care a fost adusă la secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, unde va rămâne sub supraveghere medicală pentru trei zile. Ea a fost însoţită aici de mama sa, care a negat acuzaţiile ce-i sunt aduse femeii, aceasta spunând că fiica sa este văduvă de 9 ani şi nu ar fi avut cum să fie gravidă. Suspecta mai are acasă două fete minore, de 12 şi 14 ani.
După ce femeia a rămas internată la spital procurorul de caz a amânat audierea acesteia pentru o altă zi, în funcţie de evoluţia stării sale de sănătate. Procurorul Cristina Ciobanu menţionează că în funcţie de concluziile medicilor psihiatrii şi de starea de sănătate a femeii, aceasta poate fi acuzată de omor calificat sau pruncucidere. Surse judiciare menţionează că în momentul în care a început ancheta ea era încă în spital, unde se vedea zilnic pentru a îngriji de un nepot operat de apendicită. Anterior, ea îi ceruse unei infirmiere un pachet de vată, invocând „probleme femeieşti” pentru a primi.
Bebeluşul a fost descoperit pe 18 aprilie, iar procurorii au deschis atunci dosar penal „in rem” sub acuzaţia de omor calificat. Conducerea spitalului de la Târgu Cărbuneşti a precizat încă de la acel moment că niciuna dintre angajatele unităţii sanitare nu este mama căutată de anchetatori, ulterior mai multe asistente şi infirmiere fiind duse la controlul medical ginecologic obligatoriu, pentru a fi excluse de pe lista suspectelor.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here