Asumări în numele ţării

352

bunila (1)În 2010, Traian Băsescu şi-a asumat riscul de a anunţa cel mai dur program de austeritate din toate programele câte au existat în Europa Unită. Atunci el era sigur că poporul va accepta până la urmă un sacrificiu pentru salvgardarea naţiunii.

În primele zile ale noului an Traian Băsescu n-a mai greşit şi de aceea n-a ieşit de Sărbători să le transmită alegătorilor şi contestatarilor săi vreun mesaj de încurajare. A promulgat Legea Educaţiei, lege importantă pentru menţinerea UDMR – ului în coaliţia de guvernământ şi şi-a asumat răspunderea pentru amânarea intrării în Spaţiul Schengen, întărind ideea că reforma românească nu este finalizată sau este refractară cel puţin în domeniul Justiţiei.

Poziţia preşedintelui poate fi considerată una autoritaristă şi este din ce în ce mai categorică pe măsură ce Opoziţia exersează un pas du trois sau o miuţă cu conservatorii la mijloc. Vreme de două mandate consecutive, conservatorii au ajuns în Parlament pe mâna PSD-ului, al cărui procent electoral continuă să fie foarte ridicat. Acum, conservatorii îi curtează pe liberali, deşi nu văd în ce condiţii în această alianţă ei ar mai putea obţine atâtea mandate de parlamentar ca în ultimii opt ani.

Câteodată politicienii îşi pierd minţile, fascinaţi de mirajul Puterii şi nu este exclus ca alianţa PNL – PC să se situeze sub 20 de procente, prag catastrofal pentru conservatori.

În Gorj, relaţiile dintre Florin Cârciumaru şi Ilie Petrescu sunt serafice, liderul conservator situându-se mai mult la coada PD-L, iar o eventuală alianţă Petrescu – Dian Popescu ar aduce mai multă suferinţă electorală celor două partide la un loc. Evident, în alianţă cu PSD-ul, Petrescu s-ar mai fi putut gândi la o candidatură la deputăţie, în timp ce într-o alianţă cu PNL se poate gândi la mai multe, însă deocamdată nu ştim în care parte se va aranja alianţa naţională, ca să putem vorbi de o alianţă judeţeană.

Revenind însă la asumarea de responsabilităţi în numele ţării de către preşedintele Traian Băsescu, trebuie să remarcăm faptul că numai slăbiciunea liderilor Opoziţiei face posibilă o asemenea atitudine.

Notă! În ziua de Botezul Domnului se foloseşte şi Vechea şi Noua Aghiasmă, cu acelaşi scop: curăţirea omului de toate cele rele. Ce-ar fi dacă o delegaţie politico – sindicalisto – patronală ar lua Apa Sfântă de la Patriarhie ca să stropească birourile primilor patru oameni în Stat: Băsescu, Geoană, Anastase şi Boc, ca să-i curăţească de toate relele pe care le-au făcut românilor de când guvernează republica. Şi mai e ceva: Botezul Domnului s-a săvârşit pentru a boteza în apa Iordanului,printre alţii, pe Mântuitorul Nostru Iisus Hristos. Patriarhul Daniel nu se poate substitui Sfântului Ioan Botezătorul, dar se poate ruga pentru istovirea neamului românesc de soarta grea pe care o are de îndurat cu excepţia câtorva sute de români pe care nici în cot nu-i doare de starea mulţimii. Se pare că toţi cei patru oameni politici nominalizaţi mai sus s-au alăturat deja de mult celor trei sute de români.

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here