Astăzi se întrunește comisia tehnică pentru deschiderea circulației pe Transalpina. Asfalt nou la Rânca

748

Traficul pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din țară, și una dintre cele mai vizitate, ar putea fi reluat de marți, 15 iunie. La ora 12:30 se întrunește comisia tehnică pentru redeschiderea circulației pe Transalpina. În același timp, de luni dimineață a început frezarea stratului de uzură pe DN 67C și astuparea gropilor din stațiunea Rânca.

Prefectul de Gorj a fost luni pe Transalpina, în control.
„Am constatat astăzi (n.red. luni) că lucrările de deszăpezire și de montare a tuturor elementelor de siguranță au fost duse la îndeplinire. În plus, se lucrează la reabilitarea părții carosabile în zona Rânca. Am fost însoțit de reprezentanți de la Secția Drumurilor Naționale Târgu Jiu și de la Aparegio, pentru că am cerut ca „gurile“ de canalizare să fie aduse la cotă, pentru a nu exista un disconfort pentru turiști. Așteptăm aprobarea finală din partea comisiei de specialitate pentru redeschiderea circulației în totalitate pe Transalpina”, a anunțat, luni, prefectul Corneliu Răducan Morega.
Deputatul USR Radu Miruță spune că Transalpina se va deschide chiar de marți. „Traseul este pregătit și ar trebui să nu fie nicio problemă”, spune parlamentarul, care a vorbit și despre reabilitarea drumului de la Rânca.
„DN67C are încă o problemă juridică, firma care l-a preluat cu mulți ani în urmă pentru realizarea drumului intrând în insolvență, nu a mai predat amplasamentul, astfel încât CNAIR poate interveni doar pentru «siguranța circulației». Așadar, teoretic, doar pentru plombarea gropilor. În urma discuțiilor avute la CNAIR, s-a evitat soluția de «plombă lângă plombă» și s-a găsit varianta frezării segmentate a stratului de uzură cu înlocuirea covorului asfaltic, nu plombarea. Începând de anul viitor, va rămâne un strat de câțiva centimetri de zăpadă pe porțiunile plane de șosea, așa cum este în multe stațiuni montane, spre bucuria săniuțelor trase și spre protejarea asfaltului. După frezare, drumul se va nivela, iar de îndată ce temperatura la nivelul solului va depăși 10 grade Celsius (acum sunt 5-7), se va turna asfalt nou”, a conchis Miruță.
Transalpina a fost închisă din toamna anului trecut.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here