Astăzi, sărbătorim Intrarea în Biserică a Maicii Domnului! – Să i ne adresăm pentru a-i mulțumi pentru mijlocirile ei înaintea Lui Dumnezeu!

829

Astăzi, 21 noiembrie 2019, sărbătorim Intrarea Maicii Domnului în Biserică, iar în calendarul creștin-ortodox e mare sărbătoare de cruce roșie, chiar în prima săptămână a Postului Crăciunului. Este penultima sărbătoare din calendarul creştin-ortodox al lunii noiembrie şi umează, pe 30 noiembrie, Sfântul Andrei, Ocrotitorul României! Toţi creştinii mărturisitori ai dreptei credinţe o prăznuiesc astăzi pe Sfânta Fecioară Maria cea Milostivă, care face minuni pentrucei aflați în nevoie. De aceea, omule, creştinule şi românule, cu adâncă smerenie, rostește și tu azi rugăciunea de mulțumire către Maica Domnului, pentru că așa cum ne rugăm pentru a-i cere ajutorul, tot așa trebuie să i ne adresăm și pentru a-i mulțumi pentru mijlocirile ei înaintea Lui Dumnezeu! Să ştii că la Intrarea Maicii Domnului în Biserică, la 21 noiembrie, ţi se împlineşte cea mai mare dorinţă, dacă ai credinţă adevărată! Ca să înţelegem şi mai bine, Intrarea în Biserică a Maicii Domnului comemorează aducerea Fecioarei Maria la Templu de către părinții ei, Sfinții Ioachim și Ana, iar, Arhiereul Zaharia a închinat-o pe Maica Domnului în Sfântă Sfintelor, locul cel mai sfânt din Templu, unde numai arhiereul intră o singură dată pe an. Fecioara Maria a stat în Templu, timp de 12 ani. În tradiția populară, Intrarea în Biserică a Maicii Domnului este cunoscută și sub denumirea de «Sărbătoarea Luminii» sau «Ovidenia» sau «intrarea», care, deşi, nu instituită oficial, sărbătoarea a existat înainte de sec. al VI-lea, mai ales că avem o mențiune a ei din sec. al IV-lea, făcută de Sf. Grigorie de Nyssa. Din documente aflăm cu certitudine că 21 noiembrie reprezintă data sfințirii unei biserici cu acest hram în anul 543, o biserică ridicată de către Împăratul Iustinian cel Mare, lângă zidul ruinat al Templului.

,,Îţi mulţumesc că Te rogi pentru noi şi că duci rugăciunile noastre la Bunul Dumnezeu”!
Să rostim cu evlavie şi cu mulţumire această Rugăciune sfântă: ,,Preasfântă Fecioară, Preacurată Maică Născătoare de Dumnezeu, Îţi mulţumesc că ne eşti şi nouă Mamă Bună, Iubitoare şi Grabnic Ajutătoare! Îţi mulţumesc pentru toate icoanele Tale făcătoare de minuni şi pentru tot Harul care se revarsă prin ele! Îţi mulţumesc, Măicuţă, pentru toate comunicările Tale sfinte, pentru sănătate, pentru ajutor, pentru grija Ta de Mamă Iubitoare faţă de noi toţi! Îţi mulţumesc că nu ne laşi pradă celui rău, ci ne aperi şi ne acoperi sub Sfânt Acoperământul Tău! Iartă-mă, Măicuţă, pentru multele mele păcate şi Te rog, ajută-mă să mă pocăiesc pentru toate greşelile mele din această viaţă! Îţi mulţumesc că Te rogi pentru noi şi că duci rugăciunile noastre la Bunul Dumnezeu, ca să ne ajute să trecem din viaţa aceasta la viaţa cea veşnică! Îţi mulţumesc, Măicuţă, că Te rogi pentru întoarcerea la credinţă a celor din familia mea, dar şi a celor care-L caută pe Dumnezeu şi încă nu L-au găsit! Îţi mulţumesc Măicuţă pentru grija Ta de Mamă, pentru iubirea Ta sfântă şi pentru tot ajutorul Tău! Şi eu Te iubesc, Te preamăresc şi Îţi mulţumesc pentru toate! Amin”!
Vasile GOGONEA

PS. Astăzi, Înaltpreasfinţitul Părinte dr. IRINEU, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, împreună cu un ales sobor de arhierei, călugări, preoţi şi diaconi, va oficia Slujba Sfintei Liturghii, la prăznuirea hramului Sfintei Mănăstiri LAINICI, GORJ, iar, începând cu ora 15,00 la sediul Universităţii «CONSTANTIN BRÂNCUŞI» din Târgu-Jiu, Complexul Studențesc «Debarcader», str. Tineretului nr. 4, în Amfiteatrul «AUDITORIUM MAXIMUM» se va desfăşura festivitatea acordării Înaltului Titlu de «DOCTOR HONORIS CAUSA – MAGNA CUM LAUDAE» Înaltpreasfinţitului ACAD. DR. IRINEU, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul OLTENIEI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here