Astăzi la Târgu-Jiu, Videanu şi Sulfina Barbu aleg preşedintele PD-L Gorj

190

deschidereMinistrul Economiei, Adriean Videanu, este aşteptat astăzi la Târgu-Jiu. Conform unor surse din PD-L Gorj, Videanu nu va veni în municipiu pentru a rezolva problemele din mineritul şi energia judeţului nostru, ci prezenţa sa aici este politică, şi are legătură cu numirea viitoarei conduceri interimare a PD-L Gorj.

Prim-vicepreşedintele PD-L, Adriean Videanu, va fi însoţit în Gorj de colega sa de partid, de la centru, Sulfina Barbu, care s-a ocupat de coordonarea activităţii în organizaţia rămasă fără conducere după demisia fostului preşedinte, Cosmin Popescu.

În şedinţa Biroului Permanent Naţional(BPN) al PD-L, care a avut loc luni, s-a pus în cele din urmă în discuţie situaţia filialei portocalii de la Gorj. Acest subiect a fost prins de mai multe ori pe ordinea de zi a şedinţei derulată cu regularitate în lunile trecute, dar, ca un făcut, problema PD-L Gorj nu mai ajungea să fie dezbătută în plenul acesteia. Ba din motivele legate de sinistraţi, ba de inundaţii, Sulfina Barbu şi Daniel Buda nu au mai făcut în BPN propunerea privind numele celui care ar fi urmat să ocupe, până la alegerile judeţene, locul lui Cosmin Popescu. Luni însă, în şedinţa BPN-ului, problema PD-L a fost în sfârşit pusă pe tapet.

Barbu l-a propus pe Ruşeţ

Potrivit unor surse din PD-L Gorj, Sulfina Barbu s-ar fi ridicat în picioare la această şedinţă şi ar fi propus ca viitor preşedinte al filialei din judeţul nostru pe senatorul Ion Ruşeţ. Propunerea sa a fost agreată de cei prezenţi, mai puţin însă de Adriean Videanu, care a dat înapoi. Videanu a cerut astfel încă o discuţie la nivelul PD-L Gorj cu liderii organizaţiei sau mai precis cu membrii Biroului Permanent Judeţean al PD-L Gorj. Această şedinţă făcută, probabil, cu scopul de a-l susţine în continuare pe poziţia de lider interimar al demisionarului Cosmin Popescu a fost aprobată. Astăzi la orele 17.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu, a fost astfel programată o şedinţă la care sunt aşteptaţi atât ministrul Videanu cât şi Sulfina Barbu, primul susţinând candidatura lui Cosmin Popescu, iar a pedelista pe cea a lui Ion Ruşeţ.

Ruşeţ în concediu, Popescu cu telefonul închis

Niciunul dintre cei doi candidaţi care îşi dispută practic şefia PD-L Gorj nu au putut fi contactaţi, în cursul zilei de ieri, pentru a confirma prezenţa celor doi pedelişti de la centru, la Târgu-Jiu. Ion Ruşeţ era în concediu de odihnă iar Popescu avea, ca de obicei, telefonul închis. Alţi membrii din PD-L Gorj au confirmat în cursul zilei de ieri că au fost chemaţi la şedinţa de astăzi de la Casa de Cultură a Sindicatelor, programată pentru orele 17.00. Vom vedea astăzi dacă Videanu va susţine, aşa cum se vehiculează, grupul lui Ionel Manţog, care îl vrea pe Cosmin Popescu, în continuare, în fruntea organizaţiei sau dacă va alege să accepte propunerea Sulfinei Barbu, identică cu cea a unei părţi importante dintre liderii din filială.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here