Astăzi, la Târgu-Jiu – Varujan Vosganian prezintă „Cartea Şoaptelor”

368

cartea soaptelorSenatorul PNL Varujan Vosganian prezintă romanul „Cartea Şoaptelor” în municipiul Târgu-Jiu, astăzi, la ora 11:00. Evenimentul se desfăşoară la Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu”, printre invitaţi aflându-se şi primarul Florin Cârciumaru, dar şi criticul literar Gheorghe Grigurcu şi scriitorul Laurian Stănchescu.

Romanul „Cartea Şoaptelor” a fost deja lansat în mai multe oraşe, inclusiv în străinătate. Cu toate acestea, autorul său, senatorul PNL Varujan Vosganian doreşte să o prezinte şi gorjenilor, gândindu-se la o lansare a sa în oraşul lui Brâncuşi. Deşi, iniţial prezentarea fusese anunţată pentru ora 13:00, ulterior senatorul a anunţat că aceasta va fi la ora 11:00. „Lansarea romanului „Cartea Şoaptelor” a lui Varujan Vosganian va avea loc la ora 11:00, la Muzeul Judeţean. A fost invitat şi primarul Florin Cârciumaru şi chiar şi-a confirmat prezenţa. Despre carte vor vorbi, în ordine: Gheorghe Grigurcu, Laurian Stănchescu şi Varujan Vosganian”, a confirmat Laurian Stănchescu, Consilierul pe Probleme de Cultură dar şi colegul lui Vosganian în Uniunea Scriitorilor Români.

„Cartea Şoaptelor”, la dispoziţia gorjenilor

Prezentarea romanului „Cartea Şoaptelor” la Târgu-Jiu a fost dorinţa autorului Varujan Vosganian. În această lucrare este vorba despre genocidul armenilor din 1915. Cartea a fost deja tradusă şi prezentată în Spania, Italia şi urmează Serbia. A apărut, de asemenea, în toată America Latină şi acum se lucrează la traducerea sa în America de Nord. Critica internaţională o consideră printre cele mai bune romane publicate în ultimii 20 de ani. Acum se lucrează şi la traducerea ei în limba armeană şi vreau să vă spun că deja armenii o socotesc drept un fel de Biblie modernă a vieţii lor. Gorjenii care doresc să o achiziţioneze au posibilitatea de a o face pentru doar 30 de lei. „De regulă, Varujan aduce cu el cărţi pentru cei ce doresc să cumpere. Şi „Cartea Şoaptelor” poate fi cumpărată cu 30 de lei”, a declarat Laurian Stănchescu. „Cartea Şoaptelor” conţine întâmplări şi nume reale, autorul explicând, cu ocazia uneia dintre prezentările acestei lucrări, că o mare parte din atrocităţile secolului XX descrise în romanul său ar fi fost greu de imaginat pentru mulţi scriitori.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here