Asociația Pro Animals și-a luat Clinică Veterinară Mobilă

557

Asociația Pro Animals din Târgu-Jiu demarează, la jumătatea acestei luni, un program de sterilizare și castrare gratuită a câinilor și pisicilor din Gorj, prin intermediul singurei Clinici Veterinare Mobile existente în județ. Ea a fost achiziționată, luna trecută, de către Asociația Pro Animals cu ajutorul organizației Pro Animals Finlanda, din dorința de a veni în sprijinul autorităților, dar și al cetățenilor, cu o soluție eficientă, umană și civilizată pentru rezolvarea problemei câinilor și pisicilor fără stăpân. Este singura Clinică Mobilă din țară, deținută de către un ONG de profil, dotată la standarde europene, cu echipament necesar intervențiilor chirurgicale.

Scopul principal al programului desfășurat de Clinica Veterinară Mobilă, potrivit reprezentanților Pro Animals Târgu-Jiu, este controlul reproducției și reducerea, în timp, a numărului animalelor fără stăpân, prin derularea unor Campanii de Sterilizări Gratuite a câinilor și pisicilor, în colaborare atât cu primăriile din Gorj, cât și cu persoane private/ONG-uri/instituții. Programul este unul de stopare a fenomenului, de prevenție pe termen lung, de îmbunătățire a calității vieții animalelor și de responsabilizare și conștientizare a cetățenilor. Clinica Veterinară Mobilă se va deplasa oriunde în județ, acolo unde există cereri, drept urmare așteptăm ca primăriile interesate, dar și iubitorii de animale, să ne contacteze. Acest program va fi oferit gratuit, în limita fondurilor disponibile, cu susținerea organizațiilor partenere din Finlanda și Germania.
Trebuie menționat faptul că principala sursă a animalelor aflate pe străzi o reprezintă câinii și pisicile cu deținător care, din considerente financiare și din lipsă de responsabilitate, nu le sterilizează/castrează și preferă să recurgă la abandonul acestora.

Inaugurare, cu oaspeți din Finlanda!
Prin intermediul Clinicii Veterinare Mobile se va acorda și asistență medical-veterinară gratuită câinilor și pisicilor fără stăpân, cât și cazurilor sociale, în conformitate cu legislația în domeniu, astfel încât, prin acțiunile noastre, să se reducă simțitor numărul abandonurilor și al cruzimilor față de animale. Inaugurarea Clinicii Mobile va avea loc pe data de 14 iulie 2016, iar în perioada 15-20 iulie aceasta se va afla în câteva mini-campanii în mai multe localități din județul Gorj. Prezenți la inaugurare vor fi și reprezentanții Pro Animals Finlanda.
Ținând cont de faptul că această Clinică Mobilă a fost achiziționată pentru a veni în sprijinul comunității și al autorităților locale, invitați la inaugurare vor fi reprezentanți ai unor instituții publice din județul Gorj.

Dr. veterinar non-stop
Menționăm faptul că Asociația Pro Animals este singura asociație activă pentru protecția animalelor din județul Gorj, înființată în anul 2000, având o activitate complexă. Aceasta deține un adăpost privat cu peste 900 de animale (850 câini, pisici, cai) și încă de la înființare, a susținut activitatea unor adăposturi publice (prin donarea hranei, asigurarea asistenței medical-veterinare, adopții etc.), a desfășurat campanii gratuite de sterilizare, ajungând la mii de câini și pisici sterilizați în județul Gorj în cei 16 ani de activitate, a desfășurat campanii de educație în școli, campanii de informare și responsabilizare, campanii de terapie asistată de animale, s-a implicat în soluționarea cazurilor de cruzime împotriva animalelor etc. Coordonatorul Clinicii Mobile și al Programului de Sterilizări/Castrări gratuite pentru câini și pisici este medicul veterinar dr. Paraschiv Patricia.
Motto-ul programului este: “Fii responsabil! Sterilizează GRATUIT câinele/pisica! Noi te ajutăm! Împreună pentru un oraș curat, civilizat, european!”.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here