Asociaţia OncoHelp va participa la cel mai mare maraton caritabil din Timişoara

494

Proiectul depus de Asociaţia OncoHelp “Oferim confort pacienţilor bolnavi de cancer!” a fost declarat admis la cursa Timotion 2019. Astfel, în 2019 vom alerga alături de membrii comunităţii pentru îmbunătăţirea condiţiilor de internare ale pacienţilor care beneficiază de tratament oncologic gratuit în regim de spitalizare continuă în cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp. Concret, se doreşte înlocuirea mobilierului de spital existent cu o nouă garnitură de paturi electrice – cu 3 funcţiuni, saltele impermeabile şi noptiere, asigurând astfel condiţii de internare moderne, confortabile şi ergonomice pacienţilor noştri.

La ora actuală, Centrul de Oncologie OncoHelp tratează un număr mare de pacienţi oncologici, nu doar din judeţul Timiş, ci şi din judeţele Caraş – Severin, Arad, Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, iar numărul celor care se adresează Centrului este în pemanentă creştere. Structura Centrului de Oncologie OncoHelp cuprinde un număr de 132 de paturi de spitalizare continua pe care se efectuează in medie 550 de internări/lună. Starea bolnavilor de cancer din România este complexă, şi destul de gravă – medicamentele sunt deseori insuficiente, iar condiţiile de spitalizare sunt adesea improprii. Valoarea totală a proiectului este de 442.000 lei, din care dorim ca prin înscrierea în cursa Timotion să adunăm suma 56.100 lei. Diferenţa va fi acoperită din fondurile proprii ale Asociaţiei OncoHelp din Timişoara, precum şi din alte donaţii ale oamenilor sufletişti din comunitate.
Donaţiile pot fi realizate atât de persoane fizice, cât şi de persoane juridice. Dacă doriţi să donaţi vă rugăm să accesaţi link-ul https://www.timotion.ro/proiecte-2019/asociatia-oncohelp-oferim-confort-pacientilor-bolnavi-de-cancer/, unde la finalul prezentării proiectului se află formularul pentru donaţie.
Timotion este un eveniment de alergare cu strângere de fonduri, organizat de Fundaţia Comunitară Timişoara împreună cu Asociaţia Alergotura, care urmăreşte să inspire comunitatea locală: să sprijine şi să se implice în proiecte în folosul comunităţii; să adopte un stil de viaţă sănătos în care alergarea este o opţiune. La apelul de proiecte lansat de organizatorii Timotion de la finalul anului 2018 s-au înscris 27 de proiecte din Timiş, Arad, Caraş – Severin şi Hunedoara. Din acestea, în cursă au rămas 20 de proiecte. Fiecare persoană înscrisă în această cursă are posibilitatea să aleagă proiectul din comunitate pentru care vrea să doneze taxa de participare. De aceea, vă invităm să vă alăturaţi Asociaţiei OncoHelp în aceasta cursă. Suntem convinşi că prin intermediul acestui proiect vom reuşi să creăm o comunitate puternică şi responsabilă în jurul Asociaţiei OncoHelp, aceasta fiind modalitatea prin care vom putea oferi semenilor aflaţi în suferinţă servicii medicale de calitate superioară, dar şi sprijin, suport şi compasiune.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here