Asociaţia „Inimi de Gorjeni” le-a dat calculatoare tinerilor instituţionalizaţi

238

Reprezentanţii Asociaţiei „Inimi de Gorjeni” fac tot ceea ce le stă în putinţă pentru a veni în sprijinul celor cărora soarta nu le-a oferit prea multe. Astfel, datorită unor proiecte depuse în cadrul Programului Assoclic, de două ori în anul 2012 şi o dată în 2013, s-au obţinut 21 de calculatoare care au fost oferite tinerilor instituţionalizaţi în centrele din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj.

Calculatoare gratuite pentru ONG-uri şi instituţii publice
Organizaţiile neguvernamentale (asociaţii, fundaţii, federaţii), şcoli, licee, instituţii de învăţământ acreditate (facultăţi sau universităţi), grădiniţe, muzee de stat, biblioteci de stat şi instituţii sociale din toată ţara, deci şi din judeţul Gorj, pot beneficia gratuit de calculatoare recondiţionate din partea Asociaţiei Ateliere Fără Frontiere. Prin Programul Assoclic etapa a II-a, asociaţia menţionată are alocate 500 de calculatoare pentru instituţiile mai sus amintite care prezintă până în data de 11 noiembrie 2013 un proiect într-unul din domeniile eligibile: educaţie prin acces la IT&C, integrare / reintegrare – care stimulează autonomia persoanelor asistate prin acces la IT&C, formare prin acces la IT&C sau alte proiecte care vizează un impact social în comunitate.

„Inimi de Gorjeni”, dovada funcţionalităţii Programului Assoclic
O dovadă că aceste calculatoare pot fi obţinute este Asociaţia “Inimi de Gorjeni” care a aplicat proiecte în cadrul Programului Assoclic, de două ori în anul 2012 şi o dată în 2013, beneficiind de 21 de calculatoare. Aceste calculatoare sunt folosite de 73 de copii instituţionalizaţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. „Beneficiarii primelor 6 calculatoare donate prin intermediul Programului ASSOCLIC – au fost 27 de tineri instituţionalizaţi din cadrul caselor de tip familial ,,Debarcader”, „Aleea Teilor”, „Săvineşti” din municipiul Târgu-Jiu şi „Tineretul” din oraşul Rovinari. Următoarele 7 calculatoare au fost donate în luna decembrie 2012 către 25 de tineri instituţionalizaţi din cadrul caselor de tip familial „Sfântul Dumitru”, „Sfântul Nicolae”, ,,Mărgăritarului” şi „Săvineşti” din municipiul Târgu-Jiu. În final, anul acesta, prin intermediul Proiectului ,,Picături de lumină pentru copiii instituţionalizaţi”, 8 calculatoare au ajuns la copiii din asistenţă maternală”, a explicat Sorin Torop.
Asociaţia “Inimi de Gorjeni” a fost înfiinţată în anul 2007 cu scopul de a sprijini activitatea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj dar şi pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor defavorizate socio-economic, atragerea atenţiei opiniei publice asupra problemelor semenilor lor şi încurajarea colaborării între sectorul instituţional public şi societatea civilă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here