Asociația Foștilor Deținuți Politici Gorj, dată în judecată

1193

Constantin Țăpuș, persecutat politic în regimul comunist, a acționat în judecată conducerea Asociației Foștilor Deținuți Politici Gorj, pentru că organizația a refuzat să îi ofere informații care i-ar fi folosit pentru un gest pozitiv. Mai exact, Țăpuș intenționa să propună primăriei membri ai asociației pentru acordarea titulaturii de cetățeni de onoare ai municipiului Târgu-Jiu. Țăpuș a făcut până la urmă propunerea pentru municipalitate și în lipsa acestor informații, refuzate nejustificat solicitantului de către președintele Popescu Ion.

În urmă cu o lună de zile, Constantin Țăpuș s-a adresat Tribunalului Gorj, mai precis Secției de Contencios Administrativ solicitând să obțină astfel date în legătură cu numărul deținuților politici din Gorj care sunt beneficiari ai Legii 118/1990, care au fost privați de libertate pentru cercetări ori au executat pedepse cu închisoare din motive politice.
Reclamantul explică instanței că organizația a refuzat în mod nejustificat să ofere aceste date, deși motivația sa era una pozitivă care ar fi venit în sprijinul unora din membrii asociației. Asociația s-a scuzat către solicitant, spunând că nu deține astfel de date, lucru care a fost considerat de Țăpuș drept o reavoință. Acesta așteaptă ca procesul să înceapă și să se finalizeze printr-o hotărâre favorabilă lui.
A.S.

DREPTUL LA REPLICĂ,
Membrii Asociației Foştilor Deţinuţi Politici din Gorj, a reprezentat și reprezintă cu adevărat, demnitatea, moralitatea și suferinţa poporului român, în perioada dictaturii comuniste. De aceia majoritatea populaţiei poartă respectul cuvenit pentru aceştia, dar există și unele persoane care nu înțeleg să respecte suferinţa noastrp. Așa se face că în ziarul GORJENUL din 19 august 2020 apare un articol sub titlul INVESTIGAŢII, în care cetățeanul Tapus Constantin anunţa că a dat în judecată Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici Gorj.
Este lipsită de moralitate târârea prin tribunale a membrilor asociaţiei noaste fără un motiv serios. A cerut asociaţiei să pună la dispoziţia sa, date referitoare la numărul membrilor săi pe categoriile privării de libertate, evidete ce nu sunt cerute de nimeni. Invoca faptul că aceste date sunt necesare să le prezinte la Primăria Tg.Jiu în vederea acordării titlului de catățean de onoare al Municipului Tg.Jiu, unor deţinuţi politici.În primul rând trebuie să cunoască acest catățean că asemenea titluri se acordă persoanelor cu nume și prenume și nu este necesar numărul. Deosebit de acest argument asociaţia are numai o parte dintre deţinuţii politici ca membri, procedându-se astfel, se face discriminare între deţinuţii politici.Investigatorul se adresează în mod tendenţios asociaţiei noastre pentru a primi unele date care nu-i sunt necesare la nimic așa cum am arătat mai sus. Datele complete le putea solicita la Direcţia de Muncă și Protecţie judeţ Gorj, care are toate dosarele deținuților politici și care este și autoritate publică, ce poate să pună la dispoziţie unele date și persoanelor fizice.Asociaţia noastă nu este autoritate publica. Ca filială noi nu avem personalitate juridică, preşedintele comitetului de conducere reperezintă filiala în relaţiile cu alte asociaţii, structuri polotice, instituţii de stat sau private și în nici-un caz cu persoane fizice.Toate acțuniile concertate de numitul Tapus Constatin împotriva asociaţiei noaste reprezintă un act de răzbunare, întrucât comitetele de conducere ale asociaţiei nu a aprobat solicitările sale de a fi primit în rândul asociaţiei făcute în repetate rânduri, începând cu anul 2012 până în prezent. Precizăm că reclamantul nu poate fi membru al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, neîndeplinind condiţiile statutare, respectiv nu a făcut dovada ca a fost privat de libertate în locuri de detenţie sau reîinut pentru cercetări de organele de represiune etc, condiţii prevăzute de Decretul =Lege 118/1990.
PREŞEDINTELE A F D P R GORJ
Popescu Ion

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here