Asistenţii sociali gorjeni şi-au dat întâlnire la Conferința “Promovarea sustenabilității comunității și a mediului”

458

Vineri, 31 martie 2017, a avut loc Conferința “Promovarea sustenabilității comunității și a mediului”, organizată de Sucursala Gorj CNASR, în parteneriat cu sucursala Hunedoara a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România. Peste o sută de asistenţi sociali din Gorj au participat la eveniment.

La sfârşitul săptămânii trecute, Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a găzduit Conferința “Promovarea sustenabilității comunității și a mediului”, eveniment în cadrul căruia a fost evidențiată importanța acțiunilor asistențiale sociale din județele Gorj și Hunedoara, asupra individului și asupra comunității în general. “Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România (CNASR) organizează în fiecare an, în luna martie, Zilele Asistenţei Sociale. Anul acesta, tema stabilită de Federaţia Internaţională a Asistenţilor Sociali este promovarea sustenabilităţii comunităţii şi a mediului. Sucursala Gorj a organizat două evenimente: o campanie de informare prin distribuire de pliante şi această conferinţă. Astăzi, am reuşit să organizăm această conferinţă în parteneriat cu sucucrsala CNASR Hunedoara, reprezentată de Felicia Andrioni, căreia îi şi mulţumim pe această cale; cu ajutorul Universităţii «Constantin Brâncuşi», care ne-a facilitat organizarea punându-ne la dispoziţie sala. Am invitat colegi de-ai noştri înscrişi în Colegiu, persoane cu atribuţii în domeniul asistenţei sociale, precum şi alte persoane care activează în domeniul social”, a declarat Cristina Ciucur, preşedinte CNASR sucursala Gorj. La Conferința ”Promovarea sustenabilității comunității și a mediului” a fost prezentă şi Felicia Andrioni, preşedintele sucursalei Hunedoara a CNASR. “Împreună cu doamna Cristina Ciucur am mai colaborat, iar în această săptămână şi la Petroşani, în judeţul Hunedoara, am organizat o conferinţă extrem de interesantă, în parteneriat cu sucursala Gorj. Acum şi noi ne aducem o minimă contribuţie la această conferinţă organizată de doamna Cristina Ciucur. Este o onoare pentru mine să o cunosc pe doamna Ciucur! Este un asistent social de nădejde, care va călăuzi alţi asistenţi sociali spre culmile succesului. Acest eveniment este important nu doar pentru judeţul Gorj, nu doar pentru Hunedoara, ci pentru toată România. Este un prilej de a celebra asistenţa socială ca pe o profesie care trebuie readusă la rangul care i se cuvine în rândul profesiilor sociale din România şi de la nivel mondial”, Felicia Andrioni, preşedinte CNASR sucursala Hunedoara.
Peste o sută de asistenţi sociali din judeţul Gorj au participat la conferinţă. În deschidere, Cristina Ciucur a înmânat diplome de merit persoanelor care au avut un aport în promovarea asistenţei sociale gorjene, felicitând-o încă o dată pe Loredana Niculete, cea care a reuşit să se întoarcă cu un premiu important de la Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială. CNASR a organizat pe 21 martie, la Ateneul Român, Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială, unde judeţul Gorj a avut patru finalişti, dintre care Loredana Niculete a reuşit să ia premiul Asistentul social care lucrează în domeniul protecţiei persoanelor cu dizabilităţi.
La finalul Conferinţei “Promovarea sustenabilității comunității și a mediului” participanţii au primit diplome din partea CNASR sucursala Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here